|

'Sivil şeriklere' ilk suç duyurusu

Umut Odabaşı
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 00:31 - 4/05/2012 Cuma
Yeni Şafak
'Sivil şeriklere' ilk suç duyurusu
'Sivil şeriklere' ilk suç duyurusu

28 Şubat soruşturması kapsamında, o dönem sürece destek veren siviller hakkında ilk kez suç duyurusunda bulunuldu. Bir grup sivil toplum örgütü tarafından Sultanbeyli Adliyesi'ne yapılan suç duyurusunda 'Batı Çalışma Grubu kurucusu ve yöneticilerinin yanısıra sivil-asker şerikleri hakkında' soruşturma açılması talep edildi. Aralarında, 28 Şubat sürecinde ordudan atılan subaylardan oluşan 'Adaleti Savunanlar Derneği' (AS-DER), Mazlum-Der gibi sivil toplum kuruluşları ve dönemin Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak, 28 Şubat'ın 'sivil uzantısı' ile ilgili soruşturma açılması için Sultanbeyli Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu.

HEM ASKER HEM DE SİVİL

'TSK bünyesinde yasadışı örgütlenerek, 28 Şubat post-modern darbesinin hazırlığını yapan, icra eden, bilgi ve belgeleri gerçeğe aykırı olarak düzenleyen' BÇG üyeleriyle "savcılığa re'sen belirlenecek tüm failler ile bunların 'sivil-asker şerikleri' hakkında" suç duyurusunda bulunan mağdurlar, yaptıkları basın açıklamasında, "Hem kışla içinde zulme uğrayan askerler hem de kışla dışında mağdur edilen insanlar olarak, o dönemlerde bizlere ve birçok insana yapılan zulümlere karşı ve darbe girişimlerinin hesabı sorulması için suç duyurusunda bulunuyoruz" ifadelerine yer verdi.

BÇG ORDUYA DARBE YAPTI

STK'lar adına yapılan suç duyurusunda "TSK'nın bir darbe girişimi için kurumsal hiyerarşisinin ele geçirilmesi zorunludur" denilerek, cunta faaliyetleri için TSK bünyesinde ayrı bir cunta örgütlenmesine gidildiğine dikkat çekildi. Batı Çalışma Grubu'nun ordunun kurumsal hiyerarşisi dışında oluşturulduğunun altını çizen suç duyurusunda, "Batı Çalışma Grubu TSK hiyerarşisi dışında oluşturulmuş ve etkinliğini darbe eyleminin kullanılması amacıyla gerçekleştirmiş yasadışı bir örgüttür" ifadelerine yer verilerek, "TSK'nın güç ve imkânları tamamen BÇG'nin tasarrufuna sunulmuştur. Böylece, 28 Şubat sürecinin ilk aşaması olan orduya karşı darbe gerçekleştirilmiştir" denildi.


'DOĞU SiLAHÇIOĞLU EŞLERiMiZi KOVDU'

Sultanbeyli meydanında suç duyurusundan önce bir basın açıklaması yapan ASDER Genel Sekreteri Necmettin Keleş, dönemin generali Doğu Silahçıoğlu'nun 28 Şubat darbesine zemin hazırlamak ve şartları olgunlaştırmak amacıyla kışlalar içeresinde inancını yaşayanlara baskı yaptığını belirterek, "Silahçıoğlu'yla beraber, haksız yere hapishaneler dolmuş, mahkûmlar aç bırakılmış, asker sicilleri bozulmuş, asker eşleri başörtülü olduğu için rütbe takma merasiminde hakaretlerle kovulmuş, bizi sadece inancımızı yaşadığımız için ordudan atılmıştır" ifadelerini kullandı.


12 yıl önce
default-profile-img