|

Soydaşlar hak arayışında

Aa
00:00 - 10/09/2008 Çarşamba
Güncelleme: 10:19 - 10/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Soydaşlar hak arayışında
Soydaşlar hak arayışında

Merkezi Bursa'da bulunan “Balkanlarda Adalet, Haklar, Kültür ve Dayanışma Derneği (BAHAD) Genel Başkanı Eşref Kahraman, “Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden soydaşlarımızın haklarının iade edilmesi yönündeki taleplerimizi Avrupa Parlamentosunda dile getireceğiz” dedi.


Kahraman, Belçika'nın başkenti Brüksel'de 18 Eylülde Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans Gert Pottering'in başkanlığında yapılacak toplantıda, Bulgaristan'daki Türk azınlığın ve Türkiye'ye göç eden soydaşların sorunlarının ele alınacağını söyledi.


Bulgaristan'dan Türkiye'ye zorunlu göçle gelenlerin, burada bıraktıkları gayrimenkul, ve diğer haklarını tam olarak alamadığını bildiren Kahraman, yaşanan olumsuzluklara rağmen Türklerin hiçbir zaman intikam duygularıyla Bulgaristan devletine düşmanca bir his beslemediğini belirtti.


Bulgaristan'da yaşayan Türklerin, 1984-1989 arasında hak etmediği acılar yaşadığını ve bu yaraların halen kapanmadığını ifade eden Kahraman, tüm bu açıların ve sosyal hakların Avrupa Parlamentosu'nda bir kez daha gündeme getirileceğini kaydetti.


Toplantıya Türkiye'den BAHAD'ı temsilen Şükrü Altay, Bulgaristan'dan da Sezgin Mümin'in katılarak birer konuşma yapacağını hatırlatan Kahraman, şunları kaydetti:


“Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç eden soydaşlarımızın haklarının iade edilmesi yönündeki taleplerimizi Avrupa Parlamentosunda dile getireceğiz. Haklarımızın tamamını alana kadar mücadelemizi uluslararasında sürdüreceğiz. Bu konuda Bulgaristan hükümetinin de uluslararası sözleşmelere riayet etmesini istiyoruz.”

16 yıl önce