|

Suç örgütü operasyonunda 9 tutuklama

Gaziantep merkezli 5 ilde eş zamanlı düzenlenen suç örgütüne yönelik operasyonda 300 bin lira değerinde nakliye dolandırıcılığı yaptığı belirlenen 10 kişiden 9'u tutuklandı

Aa
00:00 - 9/03/2010 Salı
Güncelleme: 21:11 - 9/03/2010 Salı
Yeni Şafak
Suç örgütü operasyonunda 9 tutuklama
Suç örgütü operasyonunda 9 tutuklama

Gaziantep merkezli, 5 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda, 8 ilden 300 bin lira değerinde nakliye dolandırıcılığı yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişiden 9'u tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince bu sabah Gaziantep merkezli 5 ilde örgütlenen bir nakliye çetesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet savcısınca sorgulanan 10 zanlı, tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Zanlılardan Muhammed E, Halil İbrahim F, Hüseyin Ç, Mehmet Y, Osman Ç, Veysi A, Caner Z, Halil Ş. ve Mustafa G. tutuklandı. Nebi C. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Gaziantep, Mersin, Şanlıurfa, Adana ve Osmaniye'de önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyon düzenleyen ekipler 10 kişiyi gözaltına almıştı. Zanlılar, sorgularında, 8 ilden yükledikleri malları gidecekleri iller yerine satmak üzere Gaziantep'te kiraladıkları bir depoya koyduklarını, kendilerine güvenmeyen bazı mal sahiplerini kamyona bindirdikten sonra yolda ikram ettikleri kahveye uyku hapı attıklarını, uyuduktan sonra kamyondan atıp izlerini kaybettirdiklerini itiraf etmişti.



14 yıl önce