|

Suriye jetinin tacizi engellendi

Genelkurmay Başkanlığından, Suriye'ye ait bir MIG-25 uçağı ve MI-17 helikopterinin sınıra yaklaşması üzerine F-16'ların bölgeye yönlendirildiği, ve hava araçlarının bölgeden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Aa
00:00 - 8/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:58 - 8/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Suriye jetinin tacizi engellendi
Suriye jetinin tacizi engellendi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 uçakları, Türkiye-Suriye hudut bölgesindeki hava muharebe devriye görevine devam etti.

Suriye'ye ait bir adet MIG-25 uçağının, Cilvegözü/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine iki F-16 bölgeye yönlendirildi. Suriye uçağı sınıra 2,7 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı.

Yine Suriye'ye ait bir adet MI-17 helikopterinin, Karbeyaz/Hatay güneyinde sınıra doğru yaklaşması üzerine iki F-16 uçağı bölgeye yönlendirildi ve Suriye helikopteri sınıra 3,7 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştırıldı.

Ayrıca, altı F-16 ile Ege'de eğitim uçuşu icra edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı iki harp gemisi ile Birleşmiş Milletler/NATO görevlerinin devam ettiği ve 10 harp gemisi ile milli görevlerin icra edildiği bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı beş bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda sahil güvenlik görevleri icra edildi.

10 yıl önce