|

Suriye sınırında çatışma

Suriye''den yasa dışı yollarla Türkiye''ye girmek isteyen grup, sınırda görevli askeri birliğe ateş açtı. Olayda bir uzman çavuş hafif yaralandı. TSK, grubun kaçakçılık yapan kişiler olduğunu, karşılık verilmesiyle Suriye''ye kaçtıklarını açıkladı.

Cihan
00:00 - 7/06/2013 Cuma
Güncelleme: 22:16 - 6/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Suriye sınırında çatışma
Suriye sınırında çatışma

Yasa dışı yollarda Suriye'den Türkiye'ye giriş yapmak isteyen bazı kişilerin, kaçakçılık yapmalarına engel oldukları düşüncesiyle bölgede görevli askerlere hafif silahla rast gele ateş açması sonucu bir uzman çavuş yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan duyuruya göre, üzücü olay önceki gün akşam saatlerinde Suriye-Türkiye hududundaki eski Oğulpınar Hudut Karakolu bölgesinde meydana geldi.

55 EL ATEŞ EDİLDİ

Suriye tarafından yasa dışı yollarla Türkiye'ye girmek isteyen yaklaşık 500 kişilik bir grup içinden bazı kişiler, kaçakçılık faaliyetlerine engel oldukları düşüncesiyle, bölgede görevli 2 time hedef gözetmeksizin hafif silahlarla 55 el ateş etti. Askerlerin ateşe anında karşılık vermesi üzerine kısa süreli bir çatışma yaşandı. Paniğe kapılan gruptakiler, Suriye tarafına doğru kaçarak uzaklaştı. Çatışmada bir uzman çavuş sol dizinden silahla yaralandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Suruç'a askeri sevkiyat

Suriye'de Esed rejimi ile muhalifler arasındaki iç savaş tüm şiddetiyle sürerken, Türk Silahlı Kuvvetleri de sınır güvenliğini sağlamak için bölgeye askeri birlik ve teçhizat sevkiyatını sürdürüyor. Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesine askeri araç sevkiyatı yapıldı. Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan hareket eden tanklar ile ambulansın da aralarında olduğu askeri araçlar, geniş güvenlik önlemleri altında ilçe merkezine geldi. Buradan Suriye'nin Aynel Arap bölgesi karşısında bulunan Mürşitpınar köyüne hareket eden askeri araçların, 2. Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı 6. bölük çevresinde konuşlandırıldığı görüldü. Öte yandan önceki gece çok sayıda helikopterin bölgeye uçuş yaptığı görüldü.


11 yıl önce