|

Tarihin en büyük bursu!

Bir şebeke, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni burs yoluyla dolandırdı. Dolandırıcılar, sahte isimlerle başvurarak belediyeden 5 milyon YTL'lik burs aldı. Şebeke, belediye yetkililerinin evraktan şüphelenerek Mali polise başvurması üzerine çökertildi

Ertan Kılıç
00:00 - 12/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:16 - 12/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Tarihin en büyük bursu!
Tarihin en büyük bursu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni sahte evraklarla burs alarak bir yılda 5 milyon YTL dolandıran bir şebeke yakalandı. Sahte belgelerle düzenledikleri evraklarla belediyelere burs başvurusunda bulunan şebeke üyelerinden 65 kişi gözaltına alındı. Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği “Bursiyer” adı verilen operasyonla yakalanan zanlılar arasında, 2 özel dershane öğretmeni ve bir muhtar bulunuyor. Zanlıların bir öğrenci adına 100 defa başvuru yaparak 20 bin YTL burs parası aldıkları belirlendi.

ŞİKAYET BÜYÜKŞEHİR'DEN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eğitim Daire Başkanlığı'nın evraklardan şüphelenmesi ve Mali Şubeye şikayette bulunması üzerine ortaya çıkarılan olayda, 950 öğrenci adına 5 milyon YTL burs alındığı belirlendi. Gelen şikayet üzerine harekete geçen mali polis, liderliğini bir üst teğmenin yaptığı dolandırıcılık şebekesinin ihtiyacı olan öğrenciler için belediyeler tarafından verilen 5 milyon YTL'lik bursu kendi zimmetlerine geçirdiklerini belirlendi. Şebekenin gerçek öğrenciler adına da burs aldıkları belirlenirken öğrencilikle alakası olmayan isimler adına da burs aldıkları belirlendi.

ÖĞRETMENE DE BURS

Şebeke üyeleri ile gözaltına alınan iki dershane öğretmeninin de sahte evraklarla belediyeye müracaat ederek burs almak istedikleri öğrenildi. Şebekenin bazıları gerçek bazıları hayali 950 öğrenci adına sahte evraklar tanzim ederek, sanki üniversite öğrencileriymiş gibi, burs başvurusunda bulundukları belirlendi. Evrakların sahte olduğunu anlamayan bele-diye yetkilileri, sahtecilik şebekesine bir yıl içerisinde 5 milyon YTL civarında burs parası ödedi.

ÖDEMELER DURDURULDU

Belediye, eğitim bursu için 880 mükerrer başvuru tespit etti. Bunun üzerine, bu kişilere yapılan ödemeler durduruldu. Belediye, bu yıl 50 bin öğrenciye 36 milyon 680 bin YTL eğitim yardımı yapacak. Polis yetkilileri, olayla ilgili başka gözaltılar da olabileceğini belirterek, şüpheliler arasında yer alan ve üniversite öğrencisi oldukları belirlenen kişilerin serbest bırakılacağını ifade ettiler.




16 yıl önce