|

Terörist taziyesine giden 9 kişiye gözaltı

Cihan
00:00 - 6/10/2007 السبت
Güncelleme: 14:09 - 6/10/2007 السبت
Yeni Şafak
Terörist taziyesine giden 9 kişiye gözaltı
Terörist taziyesine giden 9 kişiye gözaltı

Şırnak'ta güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen PKK terör örgütü mensubu Hamit Bayram için Adana'da kurulan taziye çadırını ziyaret ederek açıklamalarda bulunan DTP'li Yakapınar Beldesi Belediye Başkanı Osman Keser'in de aralarında bulunduğu 2'si çocuk 1'i bayan toplam 9 kişi gözaltına alındı.



PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın akrabası olan Keser, öldürülen militanın taziye çadırında Osman Keser'in "Kürdistan halkı değerli bir evladını daha toprağa verdi. Bu ne ilk ne de son olacak. Acımız büyük. Onlar o bölgede olduğu sürece kan dökülmeye devam edecek. Ne asker anaları, ne de gerilla anası ağlamasın." diye açıklama yapmıştı.

Basına yansıyan bu sözler üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube ekipleri şüpheli Osman Keser'i "terör örgütünü övmek, örgütsel propaganda yapmak" suçundan M.B., S.Y., M.T., F.B., F.A., S.B., M.D. ve A.T.,'yi yasadışı slogan atmak, örgütsel döküman ve bayrak taşıdıkları iddiasıyla yakaladı.




Şahsıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada PKK terör örgütüne ait bol miktarda doküman ele geçirildi.

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularından sonra sağlık kontrolünden geçirilip, Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.




٪d سنوات قبل