|

TIR tarihi köprüde sıkıştı

Edirne'de en fazla 3 tonluk araçların geçişine izin verilen, Sarayiçi mevkiindeki tarihi Fatih Köprüsünden geçmek isteyen Soner Çetinin kullandığı 13 tonluk TIR, dönüş yapamayıp sıkıştı. Geri manevra yapmak istediği sırada tarihi Adalet Kasrı binasına sürterek zarar veren TIR, iş makinesi yardımıyla köprüden çıkarıldı.

Dha
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 18:13 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
TIR tarihi köprüde sıkıştı
TIR tarihi köprüde sıkıştı

Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi mevkiindeki tarihi Fatih Köprüsünden geçmek isteyen 28 yaşındaki Soner Çetin yönetimindeki 22 AB 718 plakalı 13 tonluk dorsesi uzun TIR, köprüye sığmaması nedeniyle sıkıştı. Köprüden geçemeyeceğini anlayan Çetin, geri manevra yapmak istediği sırada bu kez de tarihi Adalet Karsı binasına sürterek zarar verdi. Köprüden çıkamayacağını anlatan Soner Çetin, polis ve belediye ekiplerinden yardım istedi. Köprünün başına gelen polis ekipleri önce TIR sürücü Çetini yönlendirerek köprüden çıkışını sağlamaya çalıştı. Ancak uzun TIR bir türlü çıkarılamadı.

İŞ MAKİNESİ GELDİ

Edirne Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğünden gelen iş makinesi, TIR aracının arka bölümünü yola çekip, geri manevra yapmasını sağladı. Yaklaşık yarım saat süren çalışmaların ardından TIRın tarihi köprüye zarar vermeden geri çıkması sağlanırken, Adalet Kasrı duvarındaki zarar için Edirne Müze Müdürlüğü yetkilileri gelerek inceleme yaptı. Duvardaki zararı fotoğraflar ekipler, olayla ilgili tutanak tuttu.

TIR SÜRÜCÜSÜ: YOLU KARIŞTIRDIM

Edirneli olmadığı için tarihi köprülerin olduğu Sarayiçi mevkiine yanlışlıkla girdiğini ifade eden TIR sürücüsü Soner Çetin ise "TIR ile şirkete gitmek istiyordum, ancak Edirneli olmadığım için yola karıştırdım. Köprüden geçmek istediğim sırada araç sığmadı. Bu kez geri çıkmak istedim. Geri gelirken de duvara sürtüp biraz zarar verdi" dedi.

10 yıl önce