|

Üst geçit çilesi sona eriyor

Sabah ve akşam saatlerinde neredeyse adım atmanın imkansız hale geldiği Şirinevler üst geçidinde genişletme çalışması başlatıldı. Çalışma sonucunda yaklaşık 4 metre genişliği bulunan üst geçidin merdiven kısmı 8 metre olacak.

Cihan
00:00 - 13/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 15:08 - 13/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Üst geçit çilesi sona eriyor
Üst geçit çilesi sona eriyor

Şirinevler'de özellikle sabah ve akşam saatlerinde metro ve metrobüs yolcularının yoğun olarak kullandığı yaya üst geçidinde sürekli yaşanan insan trafiğinin önüne geçmek için genişletme çalışması başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak üst geçidin altında bulunan dükkanlar boşaltılarak yıkıldı. Üst geçidin merdivenle birleştiği demir kısımlar oksijen kaynağı ile kesilerek genişletilme çalışmaları başlatıldı. Yapılacak ek kısımla birlikte mevcut hali yaklaşık 4 metre olan merdiven kısmının genişliği her iki tarafından büyütülerek toplam 8 metreye çıkarılacak. 1 hafta sürmesi tahmin edilen çalışmaların ardından insan yoğunluğunun son bulması bekleniyor.

Her gün birkaç kez üst geçidi kullandığını ifade eden vatandaşlar, kimi zaman 1 saate yakın beklediklerini belirtti. Özellikle hafta sonları üst geçidi kullanmanın kendileri için hayli güç olduğunu kaydeden bir vatandaş, bu çalışma sonucunda insanların rahat edeceğini söyledi.

11 yıl önce