|

Yalçındağ'dan kağıt açıklaması

Aa
00:00 - 10/09/2008 Çarşamba
Güncelleme: 23:14 - 10/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Yalçındağ'dan kağıt açıklaması
Yalçındağ'dan kağıt açıklaması

Doğan Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın bugünkü açıklamasının, "kaygı ve esef verici olduğunu" bildirdi. Yalçındağ, yaptığı yazılı açıklamada, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fırat'ın, aynen Uzan'ların yaptığı gibi, Doğan Yayın Holding'in kağıt fiyatlarını pahalı gösterdiğini, bu yolla kağıt kaçakçılığı yaptığını ve yatırımcıları zarara uğrattığını iddia ettiğini" kaydetti.

Mehmet Ali Yalçındağ, açıklamasında "2001'de Uzan Grubunca ortaya atılan ve o zamanki Star Gazetesinde yayınlanan bu çirkin iftiranın, bugün bir siyaset malzemesi olarak gündeme getirilmesi hazin bir tecellidir" ifadesini kullandı. "Bu iddialar o tarihten bu yana çeşitli defalar incelendiği halde hiçbir yanlışın tespit edilmediğini" belirten Yalçındağ, açıklamasında şu hususlara yer verdi:

"O günlerde geçerli olan faturalar ve gümrük evrakı ile birlikte açıkladığımız belgeler, Doğan Grubunun kağıdı pahalı değil, bizzat Uzan'ın Star Gazetesinden ve Sabah Gazetesinden daha ucuz aldığını ortaya koymuştu. 2007'de yapılan incelemeler de keza aynı gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur. Her türlü etik değerin altında kalan bu çirkin iftira karşısında zamanında yasal yollara basvurulmuş ve bu iftiralara yer veren o zamanki Star Gazetesi aleyhine İstanbul 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, 5 Ekim 2001'de ihtiyati tedbir kararı vermiştir. Bu karara dayanarak açılan manevi tazminat davaları lehimize sonuçlanmıştır."

Yalçındağ, "Türkiye'de siyaset yapan kişilerin, dokunulmazlık zırhına sahip olmayan kişi ve kurumları bu şekilde asılsız iddia ve iftiralarla lekelemeye kalkışmasının, vicdan ve ahlaka sığmayacak bir davranış olduğunu" ifade ederek, "Siyasal iktidarın elindeki bütün gücü, hükümete karşı eleştirel seslerin dile getirildiği başlıca medya grubunu sindirmeye çalışmak için seferber etmesi, demokrasimiz için çok kaygı verici bir gelişmedir. AB'ye tam üyelik sürecinde yol alan bir ülkede bu tür sindirme yöntemlerine başvurulabilmesi, AB'yi var eden temel değerlerin ağır bir ihlalidir" görüşünü aktardı. Mehmet Ali Yalçındağ, açıklamasında, "Sayın Fırat ile ilgili yasal haklarımız titizlikle sürdürülecektir. Umarım ki sayın Fırat, dokunulmazlık zırhına sığınmayacak bir erdem ve dürüstlüğü gösterecektir" ifadesine de yer verdi.





16 yıl önce