|

Yaralı polis şehit oldu

Adana'daki Gezi Parkı protestoları bir polisin şehit olmasıyla sonuçlandı. Polise taşlı saldırıda bulunan gruba müdahale ederken inşaatı devam eden bir altgeçide düşerek ağır yaralanan Komiser Mustafa Sarı, hastanede kurtarılamadı. Sarı, birkaç ay sonra baba olacaktı

Adana
00:00 - 7/06/2013 Cuma
Güncelleme: 23:59 - 6/06/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Yaralı polis şehit oldu
Yaralı polis şehit oldu

Türkiye'nin birçok kentinde 10 gün önce başlayan ve giderek şehir eşkiyalığına dönüşen 'Gezi Parkı' eylemleri bir polisin canına mâl oldu. Adana'da önceki gece izinsiz gösteri yapan ve birçok uyarıya rağmen dağılmayarak polise taşlı saldırıda bulunan gruba yönelik müdahalede, eylemcileri kovalarken altgeçit inşaatı nedeniyle açılan çukura düşen Komiser Mustafa Sarı, kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. 5 metre yüksekten yere çakılarak ağır yaralanan 27 yaşındaki Sarı, kaldırıldığı Yüreğir Başkent Hastanesi'nde şehit oldu.

Eşinin 4 aylık hamile olduğu öğrenilen Sarı'nın kafa ve çoklu organ travmasına bağlı olarak yaşamını yitirdiğini belirten Yüreğir Başkent Hastanesi Başhekimi Prof. Fuat Yapar, 'Bütün müdahalelere rağmen (dün) saat 11.50 sularında kendisini kaybettik. Bize intikal ettikten sonraki ilk değerlendirmede, yaygın kafa travması ve çoklu organ travması ile buna bağlı iç kanama tespit edilmişti. İç kanamanın durdurulmasına yönelik ameliyatla kanama durduruldu ancak daha sonra takip eden süreç içerisinde kafa travmasına bağlı olarak vefat gerçekleşti. Hepimizin başı sağolsun' diye konuştu.

HASTANEDE AĞIT

Polis Akademisi'nden 6 yıl önce mezun olan ve Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Sarı'nın eşi Eda Sarı'nın 4 aylık hamile olduğu öğrenildi. Sarı'nın yakınları ve meslektaşları hastaneye akın ederken, oğlunun ölümüyle adeta yıkılan anne Elif Sarı ağıtlar yaktı. Komiser Mustafa Sarı'nın cenazesi, Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde toprağa verilecek.

'Köprüden aşağı Sergen attı' iddiası

Adana'da gösterilerde akıllı cep telefonlarına indirilen 'Zello Walkie Talkie' programı ile konuşan eylemciler alt geçitten düşerek şehit olan komiser Mustafa Sarı ile ilgili şok iddialarda bulundu.

Telsiz gibi kullanılan Zello'daki ses kayıtlarında, eylemcilerden biri, 'Arkadaşlar, Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış sonra da kaybolmuştur. Arkadaşlar 3 polis düşmüş biri kafa üstü.' diyor. Aynı eylemci, Sergen'in daha sonra Dağlıoğlu Mahallesi'ne gittiğini ve kayıplara karıştığını ifade ediyor. Eylemcilerin konuşmaları şöyle:

- 'Sergen arkadaşımız arabayla Atatürk Caddesi'nde gezerken Adana'da kaybolmuştur arkadaşlar. Kendisi Dağlıoğlu Mahallesi'nde soluğu almıştır.'

3 POLİS DÜŞMÜŞ

- 'Arkadaşlar Sergen arkadaşımız polisi kafa üstü atmış. Sonra da kaybolmuştur. Arkadaşlar 3 polis düşmüş biri kafa üstü.

-Arkadaşlar tam olarak bilgi verin lütfen. Tüm Adana seni arıyor Sergen dikkatli ol. Her yer Taksim her yer direniş. Küfürlü konuşmayın.'


11 yıl önce