|

Yayınevi katliamında derin bağlantılar

Malatya'daki Zirve Yayınevi katilamı zanlısı Abuzer Yıldırım'ın cinayet öncesi Kartal Adliyesi'nde görevli bir Cumhuriyet Savcısıyla iki kez mesajlaştığı ve Ankara Özel Harekat Şubesi'nde görevli bir polisle görüştüğü iddia edildi.

Ali Oktay
00:00 - 4/12/2007 Salı
Güncelleme: 00:22 - 4/12/2007 Salı
Yeni Şafak
Yayınevi katliamında derin bağlantılar
Yayınevi katliamında derin bağlantılar

18 Nisan 2007 günü Malatya'da Zirve Yayınevi'nde gerçekleştirilen katliamının sanıklarından Abuzer Yıldırım'ın olay öncesi İstanbul'da bir savcı ve özel harekatçıyla görüşme yaptığı iddia edildi. Müdahil avukatlar soruşturma sırasında sanıklar Cuma Özdemir ve Kürşat Kocadağ'a ait telefon görüşme kayıtlarının istenmediğine dikkat çekerek, davanın 2 numaralı sanığı Abuzer Yıldırım'ın İstanbul'dan bir savcı ile iki kez mesajlaştığı ve Ankara Özel Harekat Dairesi'nde görevli bir kişi ile de görüştüğünü iddia etti.

KAYITLAR İSTENMEDİ

Malatya'daki cinayetlere ilişkin soruşturmada, sanıklara ait telefonların, sadece olay günü üzerlerinde bulunan telefonların geriye dönük olarak 6 aylık dökümleri istendiği ancak 6 ay içinde, Emre Günaydın'ın 35, Salih Gürler'in 38, Hamit Çeken'in 17 ve Abuzer yıldırım'ın 16 kez telefon değiştirdiği tesbit edilmişti. Ancak bu telefonlarla hangi numaraların arandığıysa araştırılmadığı ortaya çıktı. Müdahil avukatlara göre savcılığın ihmali bununla da kalmamış, sanıklar Cuma Özdemir ve Kürşat Kocadağ'ın ismine kayıtlı telefon bulunmadığından kayıtları da istenmemiş. Ancak Cuma Özdemir'in aile bireylerine ait 3 ayrı telefonu kullandığı tesbit edilmesine rağmen bu telefonların da dökümlerinin istenmediği iddia edildi. Olay yeri krokisinde ise sanık Emre Günaydın'ın babasının işyerinde bulunan ve daha sonra tab edilen negatif filmler içinde bulunan porno fotoğraflar da 31 klasörlük dava dosyası içinde yer aldığı belirtildi.

GÜNAYDIN'I SUÇLUYOR

Kurbanların hepsini Emre'nin öldürdüğünü iddia eden Abuzer Yıldırım'ın ifadesinde ise: "Burada Emre bize misyonerlerin ülkemizdeki faaliyetlerinin çok fazla ve tehlikeli olduğunu, bunların önüne geçilmez ise dinimizi kaybedeceğimizi söyledi " dedi.

18 Nisan 2007 günü Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde Cuma Özdemir, Salih Güler, Abuzer Yıldırım, Hamit Çeker ve Emre Günaydın, Alman misyoner Tilmann Geske, Uğur Yüksel ve Necati Aydın'ın boğazlarını keserek öldürmüş ve mahkemede sanıklar hakkında ömür boyu hapis istenmişti.


Kim bu savcı?

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında 13 klasörü inceleme fırsatı bulamayan müdahil avukatları, davanın kilit isimlerinden Abuzer Yıldırım adına kayıtlı telefonun incelendiğinde, Yıldırım'ın, Kartal Adliyesi'nde görevli bir Cumhuriyet Savcısıyla iki kez mesajlaştığını ve Ankara Özel Harekat Şubesi'nde görevli bir polisle görüştüğünün tespit edildiğini ifade ettiler. Abuzer Yıldırım'ın savcı ve polisle yaptığı konuşmaların kendi adına değil, babası Mahmut Yıldırım adına kayıtlı olduğu öğrenilirken davanın müdahil avukatları, soruşturmanın genişletilmesi yönündeki taleplerini tekrarladılar.


16 yıl önce