|

Yerin altına tünel kazıp NATO'nun mazotunu çaldı

Bağcılar'da "bir sokaktan NATO boru hattının geçtiği" duyumunu alınca dükkan kiralayan 4 kişi, 20 metre tünel kazarak 2 ay boyunca 20 bin litre mazot çaldı.

İbrahim Yıldız
00:00 - 2/06/2009 Salı
Güncelleme: 02:12 - 2/06/2009 Salı
Yeni Şafak
Yerin altına tünel  kazıp NATO'nun  mazotunu çaldı
Yerin altına tünel kazıp NATO'nun mazotunu çaldı

Bağcılar'da ilginç olay, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbarla öğrenildi. Önceki gün "kaçak mazot satılıyor" ihbarı üzerine harekete geçen polis, Mahmutbey Mahallesi Soğuksu Caddesi 16. Sokak üzerinde bulunan bir depoya operasyon düzenledi. 'Su satış deposu' olarak gösterilen dükkanda uzun süre mazot arayan polis ekibi, işyerinde bulunan

demir bir kapağı kaldırdığında ise, gördüğü manzara karşısında şoke oldu.

TÜNELİN UCUNDAN NATO ÇIKTI

Aşağı indiklerinde yaklaşık 20 metre uzunluğunda bir tünel bulan polis, yolun sonunun NATO boru hattına ulaştığını belirledi. Tünelde bir de uçak mazotu için bir de depo görüldü. Bunun üzerine polis, Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri yetkilileriyle irtibata geçti. Olay yerine gelen yetkililer yaptıkları araştırmada, işyerinin 8 metre uzağından Gebze-Yeşilköy NATO Boru Hattı'nın geçtiğini ve 2 aylık bir süre içinde yaklaşık 20 bin litre uçak yakıtı çalındığını tespit etti.

DUYUM ÜZERİNE DÜKKAN KİRALADI

Dükkanı kiralayan ve poliste "NATO'nun boru hattından uçak yakıtı çalmaktan" kaydı bulunduğu ortaya çıkan İlker Y. ile kendisine yardım eden A.K, M.A. ve T.K gözaltına alındı. Bağcılar Asayiş Büro Amirliği'nde sorgulanan 4 zanlı, sorgularının ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. İşyeri sahibi olan Temel Altuntaş, "2 ay önce su deposu olarak kiraladılar. Mazot kaçakçılığı yaptıklarından haberim yoktu" dedi. Bu arada, kazılan tünel nedeniyle asfaltta çökme meydana geldiği görüldü.


Pompalama düzeneği kurmuşlar

Depoda 8 metrelik plastik hortum düzeneği, yakıtın konulduğu 500 litrelik depo ve mazot pompalayacak düzeneğe el konuldu. Kaçakçılık yapılan depo ise, savcılık kararıyla mühürlendi. Milli Savunma Bakanlığı'nın denetimiyle önümüzdeki günlerde NATO boru hattı üzerinde kazı yapılacağı ve düzeneğin tünelden çıkarılacağı belirtildi.




15 yıl önce