|

Yıldırım: Durmak yok yola devam

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Demokrasi, çevre diye sokağa çıkanlar AK Parti binalarını yakmak, AK Parti teşkilatını yıldırmak, korkutmak amacını güdüyorlarsa hayal görüyorlar" dedi.

Aa
00:00 - 9/06/2013 Pazar
Güncelleme: 20:27 - 9/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Yıldırım: Durmak yok yola devam
Yıldırım: Durmak yok yola devam

Taksim Gezi Parkı'na destek vermek amacıyla yapılan eylemler sırasında kundaklanan AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı binasını gezen Bakan Yıldırım, daha sonra açıklamalarda bulundu. Geçen haftadan bu yana yaşanan olaylar sırasında İzmir'de AK Parti Karşıyaka ve Çiğli ilçe başkanlıklarının yakıldığını anımsatan Yıldırım, olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Demokrasi diye çevre diye sokağa çıkanlar, AK Parti binalarını yakmak, AK Parti teşkilatını yıldırmak, korkutmak amacını güdüyorlarsa hayal görüyorlar. Bunu herkesin bilmesi lazım. Demokrasiye, kendini ifade etmeye her türlü özgürlüğe sonuna kadar varız ama vahşete, vahşiliğe, insanlara saldırmaya, korku salmaya AK Parti'de asla ve asla geçit olmaz. AK Parti 11 yıldır bunun mücadelesini veriyor, ülkemizin hele hele 30 yıllık terör belasından kurtarma aşamasında olduğu bu dönemde böylesine vahşet kokan, böylesine insanlığın yok olduğu bir hadiseyi ne ülkemiz ne de İzmir haketmiyor. Eğer bunlar, bu işi yapanlar, bu işe azmettirenler 'İzmir için bunu yaptık' diyorlarsa 'Daha özgür İzmir için bunu yaptık' diyorlarsa ben İzmirliler adına bunları lanetliyorum."

- "Oynanmak istenen oyunun şifrelerini çözdük"

İzmir halkının şiddeti, vahşeti ve barbarlığı asla kabul etmeyeceğine dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

"AK Parti 76 milyonu kucaklaştırmış, ülkenin doğusuyla batısını buluşturmuş, yaptığı icraatlarla, hizmetlerle, reformlarla halkımızın bağrında istenen yeri bulmuştur. Bunlar da gelip geçeccektir. Millete hizmet yolunda kararlılığımız bu olaylar münasebetiyle biraz daha artmıştır. Evelallah AK Part İzmir teşkilatı bugün düne göre daha azimlidir, düne göre daha kararlıdır. İzmir'i kör ideolojinin esiri olmaktan inşallah yine de AK Parti kurtaracaktır. Kimse 4 milyon İzmir'i kargaşayla, kavgayla, tehditle baskı altında tutamaz. İzmir, AK Parti İlçe binasını yakan Çiğli ilçe binasını yakıp yıkan meydanlarda dükkanlarda insanlara saldıran bir kent değildir. Bunlar ne İzmir'i ne de İzmirli'yi temsil etmiyor. Bunu biliyoruz, farkındayız. Oynanmak istenen oyunun ne olduğunun şifrelerini de çözmüş vaziyetteyiz. Herkes müsterih olsun. Durmak yok, yola devam."


11 yıl önce