|

Yolda kalanlara belediye kumanya dağıtıyor

Ajanslar
00:00 - 18/02/2008 Pazartesi
Güncelleme: 10:55 - 18/02/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Yolda kalanlara belediye kumanya dağıtıyor
Yolda kalanlara belediye kumanya dağıtıyor

İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinde şiddetini arttırarak sabaha kadar devam etti. Yer yer tipi şeklinde devam eden kar yağışı özellikle boğaz bölgesinde etkili oluyor.


Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri tuzlama ve kürüme çalışmalarını sürdürürken, E-5 Karayolu Silivri Bölgesi'nde zincirsiz araçların geçişini izin verilmiyor.

TEM karayolu Edirne istikametinde tipi nedeniyle yol trafiğe kapalı.

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul içinde ana arterlerde sabah saatleri itibari ile kapalı yol bulunmuyor.



İETT Anadolu'dan Avrupa yakasına ek otobüs seferleri koydu. Kadıköy, Mecidiyeköy, Ümraniye- Üsküdar, Sarıyer - Taksim, Kadıköy-Taksim, hatlarında ring seferler yapılıyor.

Metro ve Hafif metro hattında sorun yaşanmıyor. Seferler 2 dakikada bir sıklıkla yapılıyor. Şehir hatları vapur seferleri sorunsuz yapılıyor.

07.30 Bandırma Yenikapı Bostancı Deniz otobüsü, 08.00 Armutlu Yenikapı Bostancı Deniz otobüsü seferleri hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

İstanbul'un çeşitli bölgelerinde ortalama 22 cm. kar ölçüldü. Lojistik Destek Daire Başkanlığı, kar küreme çalışması yapan personele, 14 bin kişilik kumanya ve sıcak çorba bağıttı.

TEM Kınalı köprü bölgesinde yollarda kalan vatandaşlara 600 kişilik kumanya 300 battaniye dağıttı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte 2 bin 49 personel ve 1154 araçla kötü hava koşullarıyla mücadele edildiğini, dün akşamdan bu sabaha kadar 15 bin 30 ton tuz ile 913 kilogram solüsyon kullanıldığını bildirdi.


İBB'den yapılan açıklamada, kentte kar yağışının akşam saatlerinde şiddetini arttırarak sabaha kadar devam ettiği, yer yer tipi şeklinde devam eden yağışın özellikle boğaz bölgesinde etkili olduğu vurgulandı.


ZİNCİRSİZ GEÇİŞE İZİN YOK

Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekiplerinin tuzlama ve küreme çalışmalarını sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, E-5 Karayolu Silivri Bölgesi'nde zincirsiz araçların geçişine izin verilmediği, TEM Otoyolu Edirne istikametinde ise tipi nedeniyle yolun trafiğe kapalı olduğu belirtildi.



1154 ARAÇLA ÇALIŞILIYOR


İstanbul içinde ana arterlerde sabah saatleri itibariyle hiçbir sorun yaşanmadığı ve kapalı yol bulunmadığı ifade edilen açıklamada, 2 bin 49 görevlinin 1154 araçla sabaha kadar 15 bin 30 ton tuz ve 913 kilogramsolüsyon kullanarak yolları trafiğe açık tuttuğu dile getirildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Atık Değerlendirme Müdürlüğü ekiplerinin üst geçitler, yaya geçitleri, meydanlar ve kaldırımlarda küreme çalışmaları yaptığı kaydedilen açıklamada, İETT otobüs durakları ve İDO önlerinde temizlik yapıldığı dile getirildi.



İETT'DEN EK SEFERLER

Açıklamada, İETT'nin Anadolu yakasından Avrupa yakasına ek otobüsseferleri koyulduğu, Kadıköy-Mecidiyeköy, Ümraniye-Üsküdar,Sarıyer-Taksim, Kadıköy-Taksim hatlarında ring sefer yapıldığı, metro vehafif metro hatlarında sorun yaşanmadığı kaydedildi.



KAR 22 SANTİMETREYE ULAŞTI

Şehir hatları vapur seferlerinin sorunsuz gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, ancak saat 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, saat 08.00 Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü, Avcılar deniz otobüsü seferleri ile Erdek-Avşa-Marmara Adası feribot seferinin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği bildirildi. Açıklamada, İstanbul'un çeşitli bölgelerindeki son ölçümlere göre kar kalınlığının ortalama 22 santimetre olduğu ifade edildi.




Açıklamada, Lojistik Destek Daire Başkanlığı'nın, kar küreme çalışması yapan personele 14 bin kişilik kumanya ve sıcak çorba dağıttığı, TEM Kınalı köprü bölgesinde yollarda kalan vatandaşlara da 600 kişilik kumanya ve 300 battaniye dağıtıldığı bildirildi.


159 KİŞİ KORUMA ALTINA ALINDI

Öte yandan, sokakta kalan vatandaşların İBB'ye bağlı zabıta ekipleri ve Hızır Acil cankurtarma ambulansları ile toplanarak oteleyerleştirildiği, bu sabah saat 09.00 itibariyle 159 kişinin koruma altına alındığı belirtildi.







İSTANBUL'DA BAZI İÇ VE DIŞ HAT UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

İstanbul'da etkili olar kar yağışı ve soğuk nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndan bazı iç ve dış merkezlere yapılması planlanan uçak seferleri karşılıklı iptal edildi.



DHMİ yetkilileri, görüş mesafesinin zaman zaman düştüğüne işaret ederek, pistleri hava trafiğine açık tutmak için sürekli çalıştıklarını ifade etti.



THY'nin bugün saat 08.05 İzmir, 09.00 Samsun, 09.00 Eskişehir, 11.10 Konya, 12.05 Samsun, 12.25 Kayseri'den İstanbul'a yapılacak seferleri ile Onur Air'in Kayseri ve Samsun uçuşları iptal edildi. Yine THY'nin İstanbul'dan saat 09.20 Kayseri, 09.00 İzmir uçuşu ile Atlasjet'in 11.20 Tokat, 11.30 Ankara ve Onur Air'in 09.30 Samsun uçak seferleri iptal edildi.Avusturya Havayolları'nın Viyana-İstanbul seferi karşılıklı olarak iptal edilirken, THY'nin Münih ve Atina seferler yapılamazken, Olimpic Havayolları da Atina seferini karşılıklı olarak iptal etti.











16 yıl önce