|

Yürek: Yaraya parmak bastılar

Bitlis Barosu Başkanı Yürek, "Aydınlar Abant Platformuyla kanayan yaraya parmak bastılar" dedi.

Cihan
00:00 - 7/07/2008 Pazartesi
Güncelleme: 20:36 - 7/07/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Yürek: Yaraya parmak bastılar
Yürek: Yaraya parmak bastılar

Türkiye'nin en önemli meselelerini masaya yatıran Abant Platformu, bu yıl Kürt sorununu konuştu. İki gün süren tartışmaların ardından dün yayımlanan sonuç değerlendirme metninde çarpıcı tespitler yer aldı.

Abant Platformunda, aydınlar tarafından yapılan çarpıcı tespitler hakkında açıklama yapan Bitlis Barosu Başkanı Mezher Yürek, "Bu tür platformlara ve aydınlara Türkiye'nin her zaman ihtiyacı vardır. Aslında bu platformda görüşülen konular halkında kanayan yarası konumunda olan konulardı. Halkta yıllardır kan istemiyoruz, ölüm istemiyoruz, barış ve refah istiyoruz diyordu. Aydınlar yaptıkları bu platformla kanayan yaraya parmak bastılar. Bu platformdan da anlaşıldığı gibi aydınlarımız ve insanlarımız artık düşüncelerini özgür bir şekilde dile getirebiliyorlar" dedi.

Yürek, "Platform tek taraflı değil, her kesime eşit şekilde yaklaşılarak yapılan tespitlerde halkın istediği ve benimsediği konular tartışıldı" şeklinde konuştu. "İnanıyoruz ki bu ana maddeler gündeme taşındığı ve uygulandığı zaman Kürt sorunu diye bir şey kalmaz" diyen Yürek, "Burada gördüğümüz en güzel şey her kesimden aydının bulunmasıydı. Aynı zamanda birbirileriyle çok seviyeli sevgi saygı ve güzel diyaloglar içerisinde konuşmalarıydı. Demek ki diyalog ve sevgi oldu mu üstesinden gelinemeyecek hiçbir konu yoktur" dedi.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Peker, ise bu yöredeki ve Türkiye'deki insanların bu tür platformlara ihtiyaçları olduğuna dikkat çekerek "Bu platformlar sayesinde insanlar güzel diyaloglar kurarak birbirilerini anlayabiliyorlar ve sorunları daha yerinde ve güzelce tespit edebiliyorlar. İnanıyoruz ki artık, Türkiye bu tür diyaloglarla bütün bu sorunları çözecek ve daha ferah bir ortama kavuşacak" dedi.

Bitlisin Tatvan ilçesinde esnaflık yaparak geçimini sağlayan ilhan Karabulut ise Abant Platformu'nun bölge insanın takdirini topladığını ve açıklanan konularında bu bölgenin en büyük sorunu olduğunu söyledi.

16 yıl önce