|

Yüz naklinde duygusal buluşma

00:00 - 14/07/2012 Cumartesi
Güncelleme: 20:59 - 14/07/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Yüz naklinde duygusal buluşma
Yüz naklinde duygusal buluşma

Türkiye'de yüz naklinin yapıldığı ilk hasta olan Uğur Acar, yüzünü taşıdığı donör Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret etti. Ziyarette duygulu anlar yaşandı.

Türkiye'nin ilk ve dördüncü yüz nakli ni gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ülkede yüz nakli yapılan ilk hasta olan Uğur Acar Uşak 'a geldi


Türkiye'nin ilk ve dördüncü yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ülkede yüz nakli yapılan ilk hasta olan Uğur Acar Uşak'a geldi. Acar, kente gelir gelmez donör Ahmet Kaya 'nın ailesini ziyaret etti.


Prof. Dr. Ömer Özkan, ekibi ve Türkiye'de yüz naklinin yapıldığı ilk hasta olan Uğur Acar, Uşak Üniversitesi ve Kent Konseyi'nin düzenlediği "Uşak'ın Erdemli Yüzleri" adlı konferansa katılmak için öğle saatlerinde kente geldi. Prof. Ömer Özkan konferans için Atatürk Kültür Merkezi'ne geçerken, Uğur Acar ise donör Ahmet Kaya'nın ailesini ziyaret etti.


Duygulu anların yaşandığı ziyarette Uğur Acar, ilk kez bir araya geldiği aile ile çay içip sohbet etti. Donör Ahmet Kaya'nın küçük kızı Uğur Acar'ın yanına otururken, gazetecilerin, "Babana benziyor mu?" sorusuna "evet" diye yanıt verdi. Abla Fadime Çil ise ziyaret sırasında Uğur Acar'ı öptükten sonra, "Ben Uğur'umu çok bekledim gelecek diye. Çok şükür görüştük" dedi.


Uğur Acar, ziyaretin ardından Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konferansa katılmak üzere Kaya ailesinin evinden ayrıldı.

12 yıl önce