|

Zaman'dan pes dedirten yorum!

Cemaatin gazetesi Zaman, ABD'deki Ferguson eylemlerinde iki siyahi genci öldüren Amerikan polisi savundu. Zaman'ın "Ferguson'da polis ağır ateş altında" başlığı ile Türkiye'den ABD'de polisine kalkan olması tepki çekti.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:17 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Zaman'dan pes dedirten yorum!
Zaman'dan pes dedirten yorum!

ABD'de 18 yaşındaki silahsız siyahi Michael Brown'ın polis tarafından öldürülmesi sonrası olayların patlak verdiği Ferguson kentinde polis, vatandaşa karşı sert müdahaleye devam ediyor. Sokaklara dökülen halkın karşısına ağır silahlarla çıkan ABD polisine tüm dünyadan tepkiler yağıyor.

ZAMAN'IN KURGUSU PES DEDİRTTİ

Hükümete yönelik darbe girişimiyle deşifre olan Gülen Cemaati'nin yayın organı Zaman gazetesi ise ABD polisine sahip çıkarak "Ferguson'da polis ağır ateş altında" başlıklı bir haber yayınladı. Haberde bir polis müdürünün açıklamalarına yer verilirken, "polisin tek bir kurşun dahi atmadığı" beyanına da özellikle dikkat çekildi.

ZAMAN CNN'İ GEÇTİ

Zaman Gazetesi, ABD'nin milliyetçi yayın organları CNN ve The Huffington Post'u da geçti. Polisin ağır müdahalesine karşı önceleri "3 maymun"u oynayan ABD basını, siyahi gencin otopsi raporunda ortaya çıkan gerçeklerle yayın yapmaya başlamıştı. Söz konusu yayın organları, polisin göz yaşartan bomba ile sert müdahalelerde bulunduğunu kaydederken, Zaman gazetesinin ABD polisini mağdur gösterme çabaları hazırlanan kurguyu gözler önüne serdi.

POLİS BİR GENCİ DAHA ÖLDÜRDÜ

Ferguson mahallesi yakınlarında yine polisin karıştığı yeni bir öldürme vakasının yaşandığı bildirildi. St. Louis'de görevli iki polis memuru, Ferguson'a birkaç mil ötede, kendilerine yaklaşarak bıçak çeken siyahi bir adamı vurarak öldürdü. Polis Şefi Sam Dotson, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 yaşındaki adamın yakındaki bir marketten enerji içeceği ve kek tarzı bir yiyecek satın aldığını, "caddede bir geri bir ileri giderek, tutarsız davranışlar sergilediğini" kaydetti. Dotson, polis memurlarının adamdan defalarca bıçağı yere bırakmasını istediklerini, ancak adamın "Vur beni, şimdi öldür beni" şeklinde yanıt verdiğini söyledi. Dotson, bıçaklı kişinin, polis memurlarından birine 1 metreye kadar yaklaştığını belirtti.

SOSYAL MEDYADA SERT TEPKİ

Zaman Gazetesi'nin ABD polisi lehine yorumları sosyal medyada da sert tepki ile karşılandı. Kullanıcılar gazetenin iletilerine yorum ile tepki gösterdi fakat bir çok yorumun silindiği ve kullanıcıların engellendiği görüldü.

10 yıl önce