|

Zulüm değil kıyım vardı

Hakkında yazılan bir ihbar mektubuyla 28 Şubat sürecinde ordudan atılan Kıdemli Tabip Albay Mustafa Kahramanyol, "Çevik Bir aleyhimde dilekçe vermeleri için ev vaadinde bulundu. 28 Şubat zulüm değil kıyım sürecidir. İntikamcı değilim ama dosyalarımızın açılması için müdahil olacağım" dedi

Erhan Seven
00:00 - 17/04/2012 Salı
Güncelleme: 03:30 - 17/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Zulüm değil kıyım vardı
Zulüm değil kıyım vardı

12 Eylül'den sonra 28 Şubat sürecinin de yargı önüne taşınması, sürecin mağdurlarının da hatırlanmasına neden oluyor. 28 Şubat 1997 MGK'sından 6 ay sonra toplanan Yüksek Askeri Şura'da 'disiplinsizlik' suçlamasıyla ordudan atılan Kıdemli Tabip Albay Mustafa Kahramanyol da dönemle ilgili sıkıntılarını anlattı. Kahramanyol, Çevik Bir'in kendisi aleyhinde dilekçe vermeleri konusunda birilerine rüşvet teklif ettiğini, ev vaadiyle kandırdığını, verilen dilekçeyle birlikte de hakkında YAŞ'ta işlem yapılıp ordudan atıldığını dile getirdi. Kahramanyol, sıkıntılarla geçen süreci şöyle anlattı: "Ordudan atıldıktan sonra suçum için 'disiplinsiz' diye yazıyor. Halbuki ben, disiplin kaidelerine uymakla şöhret olmuş bir subaydım. Bu insanlar istikbalini söndürdükleri bu insanların dürüst, vatansever olduklarını bile bile sokağa koydular. İntihar edenler oldu, aile hayatı bitenler oldu. Bunu bana yaptıklarına göre, demek ki zulüm o dereceye varmış. Zulüm değil kıyım vardı."

BU ZİHNİYET ARTIK DEĞİŞMELİ

Kahramanyol, 28 Şubat sürecinin 12 Eylül'ün bir uzantısı olduğunu ifade ederek, halkı hayvan sürüsü olarak gören bir zihniyet olduğunu belirtti. Kahramanyol, şunları söyledi: "Bir ülkedeki kanun, hukuk devleti ve hukuk anlayışına aykırı olmamalıdır. Stalin, Hitler, Hammurabi döneminde kanunlar vardı. Önemli olan hukuka uygun kanun çıkarmaktır. 12 Eylül zihniyeti bu tür kanunların çıkmasına neden oldu. Bu zihniyet, 'Halkın yerine biz düşünürüz. Meclis, milletvekilleri göstermeliktir. Esas doğruları biz biliriz' diyen bir zihniyettir. Bu zihniyet ortadan kaldırılmalıdır." Kahramanyol, 28 Şubat davasının mahkeme boyutuna taşınmasından sonra müdahil olmayı düşündüğünü söyleyerek, "İntikamcı tavır içine girmek istemiyorum. Ama en azından dosyalarımızın açılması için müdahil olmayı düşünüyorum. Bu olayların Türk Silahlı Kuvvetleri için yeni bir vesile olmasını bekliyorum" dedi.


İhracı duyunca dehşete düştüm

İhraç kararını duyunca şok olduğunu belirten Kahramanyol, şöyle devam etti: 'İhraçtan sonra bir ara Sayın Demirel ile konuşurken, 'Size ne dediler de benim ihraç kararımı imzaladınız?' diye sordum. Acı bir şekilde gülümseyerek 'doktor benim gibi bir başkan 8-10 sene dört duvar arasında bekletiliyorsa, sana yapılan az sayılır' dedi. Demirel, 'beni mecbur ettiler' demek istedi." Ordudan atıldıktan sonra bir süre iş bulamadığını ifade eden Kahramanyol, "Esas görmek istediğim şey, bunu yapanların 'Yaptıklarımızdan utanıyoruz. Ey Türk milleti bizi affedin' desinler" dedi.



12 yıl önce