|

1 kilo altınla yakalandılar

Çorum''un Kargı ilçesinde bir kuyumcudan 1 kilo altın çalarak kayıplara karışan 2 kişi jandarma ve polis ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonla yakalandı.

İha
00:00 - 17/01/2013 Perşembe
Güncelleme: 00:37 - 18/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
1 kilo altınla yakalandılar
1 kilo altınla yakalandılar

Olay, Kargı ilçesinin Orta Mahallesi'nde M.H.''ye ait kuyumcu dükkanın da meydana gelmişti. İşyeri sahibi M.H.''nin oğlu M.H.''nin dükkanda yalnız olduğu sırada F.T.(24) ve N.T. isimli şahıslar dükkanına gelmiş şüphelilerden birisi giyim eşyalarına bakma bahanesiyle iş yeri sahibi M.H.''yi oyalarken diğeri de içeri girerek vitrinde bulunan yaklaşık 1 kilogram altını alarak kaçmıştı.

İçeriye girdiğinde 2 adet altın bileziğin yere düştüğünü gören ve vitrine baktığında altın bileziklerin olmadığını fark edip soyulduğunu anlayan M.H. polise başvurmuştu.

Olayın ardından kaçan soyguncuların yakalanması için Kargı ve çevre ilçelerde çalışma başlatıldı. Kaçan soyguncular Kastamonu'nun Tosya ilçesine doğru gittikleri ihbarı üzerine, Tosya Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü''nün ''dur'' ihtarına uymayan zanlılar araçla Kastamonu''ya doğru kaçmaya başladılar. Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ve Akkaya Jandarma ekiplerinin yolda güvenlik önlemi aldığını gören şüpheliler gören zanlılar, bu kez tekrar Tosya istikametine kaçmaya başladılar.

Ekincik Köyü yakınlarında arabalarını terk eden F.T. ve N.T., ormanlık alana kaçtılar. Güvenlik güçlerinin saatlerce süren takibi sonucunda çaldıkları altınla yakalanan zanlılar, buradaki işlemlerinin ardından Kargı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.


11 yıl önce
default-profile-img