|

'1 Mayıs' gözaltısında 2 tutuklama

Yeni Şafak
22:44 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:52 - 2/05/2015 Cumartesi
DHA

İstanbul'da dün gözaltına alınan 2 kişi "Kamu malına zarar verme, "Toplantı ve yürüyüşleri yasasına muhalefet" suçlamasıyla tutuklandı. Şüphelilerin üzerinde bir çift kırmızı renkli eldiven, kar maskesi, el telsizi, ayakkabılarında tanınmamak için üzerinden giyilmiş siyah çorap, darbe emici şapka, üzerinde isimler yazılı bulunan kağıt ele geçirildiği belirtildi.



1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Eyüp'te çıkan olaylarda gözaltına alınan 2 kişi, Güzeltepe Polis Merkez Amirliği'nden savcılık talimatıyla "Kamu malına zarar verme, "Toplantı ve yürüyüşlere silah veya tehlikeli aletlerle katılma" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla tutuklanması istemiyle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.



"EYLEMLERE KATILMADIM"


İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren şüphelilerden Semih S., olaylara katılmadığını belirterek, "Olay günü evden telefoncuya gitmek için çıkmıştım, yolda giderken gözaltına alındım. Herhangi bir eyleme katılmadım" dediği öğrenilirken bir diğer şüpheli Orhan Ş.'nin ise, "Yeni başlayacağım işe gitmek için evden çıkmıştım.1 Mayıs nedeniyle yoğun kitle arasında kaldım. Bir anda 4-5 polisi üzerimde buldum. Eylemlere katılmadım, molotof atmadım" diye konuştuğu ifade edildi.



"MOLOTOF, TAŞ, HAVAİ FİŞEK İLE SALDIRDILAR"


Hakimlik, olay günü saat 10.30 sıralarında Eyüp İlçesi'ne bağlı Güzeltepe Mahallesi'nde 150 kişilik yüzleri kapalı, baretli, gaz maskeli, üzerinde 'Devrim Cephesi Platformu' ve 'DHF' yazılı kalkanlar bulunan grubun cadde üzerine çıkarak yolu kapattıklarını, geçişleri engellediklerini, ellerinde molotof, taş, havai fişek ile 'Dağılın' emri veren polis memurlarına saldırdıklarını belirtti.



2 AYRI SUÇTAN TUTUKLANDILAR


Polisin müdahalesi üzerine şüpheliler Orhan Ş. ve Semih S.'nin kovalamaca sonucu yakalandıkları kaydedilen kararda, Semih S.'nin üzerinde bir çift kırmızı renkli eldiven, ayakkabılarında tanınmamak için üzerinden giyilmiş siyah çorap, Orhan Ş.'nin üzerinden ise bir çift kırmızı renkli eldiven, kar maskesi, el telsizi, ayakkabılarında tanınmamak için üzerinden giyilmiş siyah çorap, darbe emici şapka, üzerinde isimler yazılı bulunan kağıt ele geçirildiği ve kamera kayıtlarından güvenlik güçlerine taş, molotof kokteyli ve havai fişek bulunan grup içinde olduğunun anlaşıldığı anlatıldı. 2 şüpheli kuvvetli "Kamu malına zarar verme, "Toplantı ve yürüyüşleri yasasına muhalefet" suçlamasıyla tutuklandı





#1 Mayıs
#tutuklama
#gözaltı
9 yıl önce