|

1 Mayıs'ta kanlı Taksim planı

Terör örgütü PKK ile Doğu ve Güneydoğu'da halka baskı kurup oy almaya çalışan HDP, ittifak yaptığı gruplarla da 1 Mayıs'ta Taksim'e yürüyüp, 6-7 Ekim olaylarındaki senaryoyu yeniden sahnelemek istiyor. Taksim'e çıkmak için HDP'li vekiller ve adaylar da ön saflarda yer alacak.

Yeni Şafak
10:15 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:23 - 20/04/2015 Pazartesi
Diğer

Seçimlerde baraj sıkıntısı yaşayan HDP'nin 6-7 Ekim sonrası yeni hedefi 1 Mayıs. Seçim öncesi ilk olarak Ağrı'da fidan dikimi şenliklerine ağır silahlarla gelip çatışma çıkaran PKK saldırısında 'mazlum'u oynayan HDP şimdi de gözünü 1 Mayıs İşçi Bayramı'na dikti. Valiliğin izin vermemesine rağmen büyük kalabalıkları 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na sürüklemek için çağrıda bulunan HDP ittifak yaptığı grupların da desteğiyle 6-7 Ekim benzeri olayların peşinde.



Yeni bir kriz peşindeler


Seçim öncesi kaos planının yeni adresi Taksim. 1 Mayıs kutlamalarında valiliğin izin vermemesini fırsata çevirmeyi planlayan HDP alternatif alanlar yerine Taksim'de direterek yeni bir krizin peşinde. Akşam gazetesinde yer alan habere göre seçimde barajın altında kalma ihtimali üzerine radikal sol grupların da desteğini almayı planlayan HDP bir yandan bu gruplarla dirsek teması yaparken bir yandan da 1 Mayıs'ı seçim malzemesi haline getirmenin hesaplarını yapıyor.



Bile bile polisle çatışacaklar


İstanbul Valiliği'nin izin vermemesine rağmen kitlelerle 1 Mayıs'ta Taksim Meydanına girmeye çalışacak. HDP polis müdahalesiyle çıkacak kargaşada meydana gelecek olay ve yaralanmalardan 6-7 Ekim ve Gezi benzeri olaylar çıkararak hükümeti yıpratmayı planlıyor.



Vekiller de yürüyüşe katılacak


Taksim'e çıkmak için HDP'li vekiller ve adaylar da ön saflarda yer alacak. Polis müdahalesiyle mazlum rolü oynanacak. Halkların Demokratik Kongresi (HDK) eşbaşkanı Ertuğrul Kürkçü ile Sebahat Tuncel planın ilk işaret fişeğini geçtiğimiz günlerde verdi. Kürkçü yaptığı açıklamada "Taksim'in gösterilere, 1 Mayıs kutlamalarına açılmasını talep ediyoruz" dedi.



#Terör örgütü
#PKK
#Doğu
#Güneydoğu
#1 Mayıs
#6-7 Ekim olayları
#HDP
9 yıl önce