|

10 fakülteye dekan atandı

00:00 - 12/07/2012 الخميس
Güncelleme: 20:20 - 12/07/2012 الخميس
Yeni Şafak
10 fakülteye dekan atandı
10 fakülteye dekan atandı

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, devlet üniversitelerine bağlı 10 fakülteye dekan ataması yaptı. 

YÖK Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 2012 yılının 15. toplantısında eğitim, kadro, mevzuat ve vakıf üniversiteleri koordinasyon komisyonları raporlarını değerlendirerek, karara bağladığı belirtildi.

Açıklamada, devlet üniversitelerine bağlı 10 fakülteye dekan ataması yapıldığı ifade edildi.



Buna göre, Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Ali Teke, Galatasaray Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Sadettin Osman Senemoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı'na  Prof. Dr. İdil Kaya, İletişim Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Dilruba Çatalbaş Ülper, Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Recai Çınar, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Bünyami Ünal, Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Mustafa Fazıl Güler, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. N. İlker Çolak, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Serdar Salman atandı. 



Açıklamada Genel Kurul'un, Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti tarafından rektör adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen Prof. Dr. Abdullah Bayram için de olumlu görüş bildirilmesine karar verildiği kaydedildi. 

Genel Kurul'da, üç vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından dekan adayı olarak Yükseköğretim Kurulu'na önerilen adaylarla ilgili olarak Beykent Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı için Prof. Dr. Cevat Gerni, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanlığı için Prof. Dr. Mustafa Y. Kılınç, Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanlığı için de Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu ile ilgili olarak olumlu görüş bildirilmesine karar verildiği ifade edildi. 




٪d سنوات قبل