|

12 ilde FETÖ operasyonu

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Üniversitesi’nde FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma başlattı. Aralarında Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, profesör, doçent ve yardımcı doçentlerin yanı sıra 87 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Yeni Şafak
07:15 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 12:25 - 9/12/2016 Cuma

İstanbul Üniversitesi'ne yönelik 12 ayrı ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu düzenlendi. Aralarında siyasi bir partinin genel başkanının da bulunduğu, profesör, doçent ve yardımcı doçent 87 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.



Fetullahçı Terör Örgütü'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 87 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.



Karar üzerine harekete geçen İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli 12 ilde 100 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Hakkında gözaltına kararı verilenler arasında İstanbul Üniversitesi görevli öğretim üyeleri ve bir siyasi parti genel başkanının bulunduğu öğrenildi.



Ayrıca, soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Merkez Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Abdurrahim Karslı'nın ise kısa süre önce karaciğer nakli olmak için ameliyat geçirdiği ve doktor gözetiminde evinde bakım halinde olduğu için gözaltına alınmadığı öğrenildi.



#İstanbul Üniversitesi
#FETÖ
#Abdurrahim Karslı
7 yıl önce