|

1302 gözaltı

Başbakanlık, IŞİD, PKK ve DHKP-C’ye yönelik Cuma günü başlayan operasyonlarda 1302 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:42 - 29/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, IŞİD, PKK ve DHKP-C'ye yönelik Cuma günü başlayan operasyonların bilançosunu açıkladı. 39 ilde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda şu ana kadar 1302 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal güvenliğini, güvenlik güçlerini hedef alan, sivil vatandaşların huzur ve emniyetini tehdit eden terör örgütlerine yönelik operasyonların yurt içinde ve sınır ötesinde sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca Türkiye'nin talebi üzerine, NATO Konseyinin önceki gün Washington Antlaşması'nın 4. Maddesi kapsamında istişareler için toplandığı hatırlatıldı. Terör ve artan tehditlerin ele alındığı bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti terör örgütlerinin tehditlerine boyun eğmeden haklı mücadelesini ulusal ve uluslararası hukuk çerçevesinde meşru bir zeminde sürdürecektir.”



KAHRAMANLARIN İSİMLERİ YAZILDI


Türk Silah Kuvvetleri'nin PKK ve IŞİD hedeflerine düzenlediği hava harekatında kullanılan füzelere, şehit olan asker ve polislerin isimleri yazıldı. PKK hedeflerinin vurulduğu hava harekatında kullanılan bombaların üzerine terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Necdet Aydoğdu, Müsellim Ünal, Okan Acar, İsmail Yavuz, Mehmet Koçak, Feyyaz Yumuşak, Yalçın Nane, Tansu Aydın, Muhammet Fatih Sivri ve son düzenlenen hava harekatına ismi verilen Binbaşı Arslan Yavuz'un isimleri yazıldı.


#Başbakanlık Koordinasyon Merkezi
#ışid
#pkk
#ulusal güvenlik
9 yıl önce