|

16 ilde emniyete paralel operasyon: 33 gözaltı

Emniyette 'paralel yapı' iddialarına ilişkin İstanbul merkezli 16 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ve İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu yaklaşık 33 polis gözaltına alındı.

YENİSAFAK.COM.TR / AA
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 07:07 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
16 ilde emniyete paralel operasyon: 33 gözaltı
16 ilde emniyete paralel operasyon: 33 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyette 'paralel yapı' soruşturması kapsamında saat 06.30'da İstanbul merkezli 16 ilde mali şube ekipleri tarafından belirlenen adreslere operasyonlar düzenlendi.


Önceden belirlenen çeşitli adreslerde aramalar yapıldı. Mali şubeye yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Eski Mali Şube Müdürü Yakup ve İstanbul eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mahir Çakallı'nın da bulunduğu 14'ü rütbeli yaklaşık 33 polis gözaltına alındı. Eski Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun hakkında da gözaltı kararı bulunuyor.

Gözaltına alınan polisler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Gözaltına alınan Saygılı, gazetecilere niçin gözaltına alındığını bilmediğini söyledi.

Gözaltına alınan polisler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Yerleşkesi'ne getirilmeye başlandı.

Aralarında eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Yakub Saygılı'nın da yer aldığı polislerin 'darbeye teşebbüs', 'casusluk' ve 'resmi belgede sahtecilik' iddialarıyla gözaltına alındıkları kaydedildi.

Van, Hakkari ve Bitlis'te 7 polis gözaltına alındı

Emniyette 'paralel yapı' iddialarına ilişkin İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyonlarda, Van, Hakkari ve Bitlis'te biri başkomiser 7 polis gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen emniyette 'paralel yapı' soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 16 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, Van'da 4 polis memuru, Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçe emniyet müdürlüklerinde görevli 2 polis memuru, Bitlis'te de bir başkomiserin gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin, işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderileceği öğrenildi.

10 yıl önce