|

16 milyon öğrenci ders başı yapıyor

Üç aylık yaz tatilinin ardından 16 milyon 400 bin öğrenci için ilk ders zili bugün çalıyor. Yeni eğitim döneminde seçmeli dersler, puanla değerlendirilecek, öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde 'performans görevi puanı' yerine 'ders etkinliklerine katılım puanı' esas alınacak.

Behlül Çetinkaya
00:00 - 15/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 00:01 - 15/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
16 milyon öğrenci ders başı yapıyor
16 milyon öğrenci ders başı yapıyor

Üç aylık yaz tatilinin ardından 16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen bugün ders başı yapacak. Yeni eğitim öğretim döneminde mevcut 873 bin 747 öğretmene ilave olarak atanacak 40 bin öğretmen atanacak.

İKİLİ EĞİTİM YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim ve öğretim yılında ilk defa uygulamaya koyacağı çalışmalar yapacak. Bakanlık, daha fazla sayıda çocuğun okul öncesi eğitimden faydalanabilmesi için tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ikili eğitim uygulaması yapılmasına karar verdi. Öğretim programlarındaki kazanımların öğrenciler tarafından daha iyi kazanılmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan performans görevlerinin, yerine 'ders etkinliklerine katılım puanı' getirildi.

DERS SAYISI AZALDI

Seçmeli dersler, yeni eğitim ve öğretim yılından itibaren puanla değerlendirilecek. Böylelikle derslerin daha ciddiye alınması ve nitelikli bir eğitimin gerçekleşmesi için, uygulanan seçmeli derslerin öğrencilerde bıraktığı etkinin objektif değerlendirilmesi sağlanacak. Bu eğitim yılında genel liselerin 9 ve 10'uncu sınıflarında, haftalık ders saati sayısı 37'den 35'e indirildi.

Bugün başlayan birinci kanaat dönemi 23 Ocak 2015 Cuma sona erecek. Yarı yıl tatili, 26 Ocak-6 Şubat 2015'te yapılacak.

Okul önleri artık daha güvenli

Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasından önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il genelinde uyuşturucu ve asayiş açısından risk arz ettiğini belirlediği çok sayıda okulla ilgili yaz boyu güvenlik tedbirleri planladı. Okul giriş-çıkış saatlerinde okul civarlarında şüpheli şahıslara yönelik çalışma yapılması için her okulda 'okul irtibat görevlisi' belirlendi.

SEYYAR SATICI GİREMEYECEK

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, okullarda alınacak güvenlik tedbirlerine ilişkin genelge yayımladı. Genelgede, seyyar satıcıların okul çevresinde gıda ve benzeri ürünlerin satışını yapmaları engellenecek. Okul çevresinde gıda ürünü satan büfe, lokanta gibi işletmeler, ilgili kurumlarla işbirliği yapılarak, sağlığa uygunluk yönünden denetlenecek.


10 yıl önce