|

16 milyona nakit vaadi!

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 20:50 - 19/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

CHP'nin seçim kampanyası kapsamında 25 milyar TL gibi bir maliyet ortaya çıkarmasını hesap etmeden ilk proje olarak açıkladığı emeklilere yılda iki ikramiyenin şaşkınlığı daha bitmeden, dün de 16 milyon vatandaşa nakit para sözü vereceğini vaat etti. ATO Kongre Merkezi'nde partisinin seçim bildirgesini açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu, halka nakit para desteği sözü vererek bildirgesinde ekonomiyi ilgilendiren vaatler sundu. Bildirgede yeni proje sunulmadığı gözlenirken, mevcut istihdam, enerji, ekonomi politikaları ile ilgili 'daha aktif', 'etkin' kullanılacağı şeklinde yuvarlak ifadeler yer aldı.



NÜKLEERE İZİN VERİLECEK


Bildirgede nükleere karşı olunmadığı vurgulanırken, kısa sürede kurulmasına izin verilmeyeceği belirtildi. Böylece 'hem bir projeden yana olup hem de yapılmamasına çabalama' çelişkisi sergilendi. Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin ortalama 150-200 kw/saat elektrik tüketimi olmasına karşın, bu miktarın da üzerinde 230 kw/saatin yoksul ailelere ücretsiz sağlanacağı belirtildi. Elektriğin yüzde 48'inin ithal doğalgazdan sağlandığının bilinmesine ve cari açığın çok önemli kısmının enerji açığı olduğu bilinmesine karşın, yoksullara ücretsiz doğalgaz temini sözü verildi. İthal doğalgazın nasıl temin edileceğine ise hiç değinilmedi.



HSYK'YI İKİYE BÖLECEĞİZ


AK Parti'yi vatandaşlara yaptığı sosyal yardımlardan dolayı 'oylarını satın aldığı' iddiaları ile suçlayan Kılıçdaroğlu, hanelere, 360 TL'ye kadar kira ve fatura desteği sağlanacağına söyledi. Kılıçdaroğlu, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu, Hakimler Kurulu, Savcılar Kurulu olarak ikiye ayıracaklarını söyledi. Yüzde 10 seçim barajı ile zorunlu din derslerini kaldırmak da CHP'nin önemli vaatleri arasında yer aldı.


#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#seçim 2015
9 yıl önce