|

17 Aralık operasyonunda flaş tahliyeler

Aralarında Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in kardeşi Sebahattin Demir'în de bulunduğu 8 kişi 17 Aralık soruşturması kapsamında tahliye edildi. Böylece 17 Aralık soruşturmasının Fatih Belediyesi ile ilgili dosyasında tutuklu şüpheli kalmadı.

Cihat Arpacık
00:00 - 14/02/2014 Cuma
Güncelleme: 20:10 - 14/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
17 Aralık operasyonunda flaş tahliyeler
17 Aralık operasyonunda flaş tahliyeler
Avukatların 17 Aralık soruşturmasının şüpheli sanıkları hakkında yaptığı tutukluluğa itiraz kararını görüşen İstanbul 28. Sulh Ceza Mahkemesi, dosyayı inceleyerek karara bağladı. Mahkeme Fatih Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturmada tutuklu bulunan tüm şüphelileri tahliye etti. Kararın gerekçesinde şüphelilerin kaçma şüphelerinin bulunmadığı ve üzerlerine atılı suçun vasıflarının değişme ihtimalinin bulunduğu kaydedildi. Tahliye
edilen şüphelilere adli kontrol hükümleri uygulanacak.
TEKNİK TAKİP HUKUKSUZ

Avukat Müşir Deliduman'ın mahkemeye sunduğu tutukluluğa itiraz dilekçesinde, soruşturmada iddia edilen suç örgütünün unsurlarının oluşmadığı belirtildi. 3. kişilerin aralarında yaptığı konuşmalardan soruşturma şüphelilerinin sorumlu tutulmasının hukukla bağdaşmadığının belirtildiği dilekçede delil oluşturmak için kullanılan yöntemlerin hukuka uygun olmadığı şöyle ifade edildi: "Bu kapsamda iletişimin denetlenmesi ve teknik araçlarla izleme tedbirlerinin hukuka uygun olarak uygulandığı da şüphelidir. Telefon dinleme kayıtlarının dökümlerine eklemeler çıkarmalar yapılmıştır. Belli ki bir takım yorumlar katılmıştır. Niyet okumak hümanist ve çağdaş ceza hukukunun bir yansıması değil, fail ceza hukukunun bir uzantısıdır. Hele ki hakime bile %1 şüphe halinde dahi beraat kararı vermesini buyuran 'şüpheden sanık yararlanır (in dubio pro reo) ilkesi'nin ışık verdiği hümanist ceza hukukunda, kolluğun telefon dinleme tutanaklarını kendince yorumlayıp şekillendirmesi ancak polis devletlerinde söz konusu olabilecek bir uygulamadır."

10 yıl önce