|

2 er 1 korucu şehit

Kazım Canlan
00:00 - 25/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:07 - 25/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
2 er 1 korucu şehit
2 er 1 korucu şehit

Bingöl'ün Genç ilçesinde, güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 2 asker ile 1 geçici köy korucusu şehit düştü, 5 asker ile 3 geçici köy korucusu da yaralandı. Çatışmada 4 terörist de ölü ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre güvenlik güçleri yaklaşık bir haftadır izini sürdüğü terörist grupla dün sabah erken saatlerde Yolaçtı köyünde sıcak temas kurdu. Çıkan çatışmada 4 terörist ölü ele geçirildi. 26 tim ve köy korucularının katıldığı arama tarama faaliyetleri sürdürüldü. İki saat kadar sonra yeniden sıcak temas sağlandı. Buradaki şiddetli çatışmalarda ise bir er ile bir korucu şehit düştü. 3 korucu ve 6 asker de yaralandı. Şehit düşen askerin İstanbul nüfusuna kayıtlı er Sinan Şen ve korucunun ise Genç ilçesi nüfusuna kayıtlı Ali Kalan olduğu öğrenildi. İlerleyen saatlerde yaralanan bir er daha şehit düştü. Böylece şehit sayısı 3'e yükseldi. Güvenlik güçlerinin, teröristlerin hakim noktalara çekilerek kurdukları pusuya düştüğü öğrenildi.

Şırnak'ın İdil ilçesi Cehennem Deresi mevkiinde gerçekleştirilen operasyonda ise 2 terörist sağ olarak ele geçirildi. Teröristlerin terör örgütü PKK'nın sözde bölge sorumluları olduğu öğrenildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Derecik bölgesi kırsalında ise teröristlerin bir şantiyeye uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu 1 işçi hafif şekilde yaralandı.

100 KİLO PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Mardin-Diyarbakır karayolu Sultan köyü yakınlarında yol kenarına teröristlerin döşediği mayın, dedektör araması sırasında infilak etti. Patlamada, Uzman Çavuş Erol Tuna elinden hafifçe yaralandı. Aramalarda yola tuzaklanmış 100 kiloluk ikinci bir patlayıcı bulunarak imha edildi. Bingöl'ün Genç ilçesinin Dikpınar, Gerçekli, Doğanlı ve Dedebağı köyleri bölgelerinde de terör örgütü mensuplarının kullandığı 6 adet sığınak ele geçirildi. Sığınaklarda 500 gram C-4 plastik patlayıcı ile birlikte teröristler tarafından tuzaklanan ve her birine 2,5 kilogram amonyum nitrat yerleştirilmiş 4 adet cam kavanoz bulundu. Patlayıcılar imha edildi.




12 yıl önce