|

3 hakim açığa alındı

HSYK, "Paralel yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklular hakkında tahliye kararı veren iki hakimi, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar tedbiren açığa aldı. HSYK, 3 polisin tahliyesine karar veren nöbetçi Hakim Habil Kahraman'ı da açığa aldı.

Yeni Şafak
16:14 - 27/04/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:44 - 27/04/2015 Pazartesi
Diğer

HSYK, "Paralel yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklular hakkında tahliye kararı veren iki hakim ve 3 polis hakkında tahliye kararı veren nöbetçi hakim de, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar tedbiren açığa aldı.



HSYK 2. Dairesi, İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer'in, haklarındaki soruşturma sonuçlanana kadar tedbiren açığa alınmasına karar verdi.



Daire, usulsüz dinlemelere ilişkin Şanlıurfa merkezli 11 ilde gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan 3 polisin tahliyesine karar veren nöbetçi Hakim Habil Kahraman'ı da tedbiren açığa aldı.



Dairenin hakimler hakkındaki kararları, oy çokluğuyla aldığı öğrenildi.



Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, "Paralel Yapı" soruşturmaları kapsamında tutuklu şüpheliler hakkında tahliye kararı veren iki hakimle ilgili iddiaları görüşmek üzere saat 14.00'te olağanüstü toplantı yapma kararı aldıklarını açıklamıştı. Tahliyelerle ilgili hazırlanan ön raporda, HSYK tarafından görevlendirilen iki baş müfettiş, hakimlerin açığa alınmaları yönünde görüş bildirmişti.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme" suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından şüphelilerin tahliyesine karar verilmişti.


Kararın ardından, HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından denetim amacıyla 2 başmüfettiş görevlendirilmiş, denetim kapsamındaki inceleme ve soruşturma yetkilerine istinaden olaya el konulmuştu.


#3 hakim açığa alındı
#hsyk hakimler görevden alındı
#hsyk olağanüstü toplandı
9 yıl önce