|

20 polis adliyeye sevk edildi

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin, aralarında Eskişehir Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şube eski Müdürü Mustafa Arık'ın da bulunduğu 12 ilde düzenlediği 'usulsüz dinleme' operasyonunda gözaltına alınan 20 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Yeni Şafak
09:15 - 3/03/2015 Salı
Güncelleme: 07:17 - 3/03/2015 Salı
DHA

Operasyon, 28 Şubat'ta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla düzenlendi. Eskişehir merkezli eş zamanlı operasyon Kırklareli, Kırşehir, Kastamonu, Karabük, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Diyarbakır, Mersin, Sakarya ve Ankara ili olmak üzere 12 ildeki eş zamanlı yapıldı.


'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, örgüte üye olmamakla birlikte yardım etmek, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, iftira, özel hayat ve haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi, kamu araçlarının usulsüz olarak suçta kullanılması' iddiaları ile 20 şüpheli gözaltına alındı, 8 kişi ifade için Emniyet Müdürlüğü'ne davet edildi, gözaltı kararı verilen 1 şüphelinin arandığı belirtildi.


Haklarında işlem başlatılanlardan 8 polis Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. 20 emniyet mensubu ise bu sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi. 1 kişinin ise halen arandığı bildirildi.


Gözaltındaki 20 emniyet mensubunun içinde bulunduğu 2 midibüs Adliye binasının kapalı otoparkında alındı. Basın mensuplarının görüntü çekmemesi için polisler kapalı otoparktan inenlerin önüne duvar oluşturdu.

 
#eskişehir
#operasyon
#polis
#adliye
#yasa dışı dinleme
#casuslul
#paralel yapı
9 yıl önce
default-profile-img