|

25 Aralık tarihi tesadüf değil

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 21:51 - 19/12/2014 Cuma
Yeni Şafak
Bindiği otobüste filmlere konu olabilecek bir operasyonla gözaltına alınan ve Metris Cezaevi’ne konan 28 Şubat mağduru Yakup Köse, cezaevinde ziyaretçi akını yaşıyor. Mazlumder avukatları Kaya Kartal, Okan Bektaşoğlu ile Muşir Deliduman, Köse’yi dün ziyaret etti. 

İKİ YÜZLÜLER

Av. Deliduman kendisine 28 Şubat ruhunun 17-25 Aralık’ta devam ettiğini, 2013'te aldığı cezanın 25 Aralıkta onanmasının tesadüfi olamayacağını ifade eden Köse’nin görüşlerini şöyle aktardı. “İlk cezamı aldığımda 14 yaşında bir çocuktum. Gazeteci olmama rağmen en son aldığım ceza ile ilgili kimsenin kılı kıpırdamadı. Bu onların iki yüzlülüğünü gösteriyor.” 

Köse, Av. Deliduman ile görüşmesinde paralel yapının 17-25 Aralık’ta ülkenin meşru hükümetine darbe yapmaya kalktığını söyledi. Kendisine yönelik operasyonun, attığı “Gülen buraya gelecek” ‘tweet’lerinden sonra yapılmasının gözaltına alınmasında paralelcilerin parmağı olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.

KÖSE’YE DESTEK EYLEMİ

Köse’nin babası ile görüşen Av. Deliduman, Köse cezaevinden çıkana kadar kendisi ve ailesinin tüm masraflarını karşılama kararı aldığını söyledi. Öte yandan bugün “Yargı zulmüne karşı ittifak platformu” üyeleri 15.00’te Metris önünde mazlumlara destek eylemi yapacak.
#Metris Cezaevi
#Yakup Köse
#28 Şubat
9 yıl önce