|

29 Ekim töreni patlamanın gölgesinde kaldı

Cihan
00:00 - 31/10/2010 Pazar
Güncelleme: 13:52 - 31/10/2010 Pazar
Yeni Şafak
29 Ekim töreni patlamanın gölgesinde kaldı
29 Ekim töreni patlamanın gölgesinde kaldı

Taksim Meydanı'nda polise yönelik canlı bombalı saldırı, Vatan Caddesi'ndeki törenlere de etki etti. Geçit töreninin başlayacağı sırada patlama haberini telefonla alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu soğukkanlılığını korumaya çalıştı. Törenler sırasında güvenlik güçleri de kırmızı alarma geçti.


İstanbul'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları olumsuz hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenmişti. Vatan Caddesi'nde gerçekleşen törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Geçit töreni başlamadan önce Vali Mutlu İstanbulluların bayramını kutladı.


VALİ MUTLU PATLAMA HABERİNİ TELEFONLA ALDI

Kutlamanın ardından protokoldeki yerini alan Vali Mutlu tam bu sırada Taksim'de yaşanan patlamanın haberini aldı. Uzun süre telefonda bilgi alan Vali Mutlu bilgiyi yanındaki Topbaş ve Kıvrıkoğlu ile paylaştı. Soğukkanlılığını korumaya çalışan Vali Mutlu tören bitinceye kadar caddeden ayrılmadı. Geçit töreni tamamlandıktan sonra Vali Mutlu tören alanından ayrıldı.


TÖREN ALANINDA KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Patlama ile birlikte İstanbul Emniyeti'nde kırmızı alarma geçildi. Binlerce insanın katıldığı tören alanında da güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. Çevik kuvvet polislerinin sayıları artırılarak havadan helikopter güvenliği sağladı. Çevredeki keskin nişancıların sayıları artırıldı. Kutlamalar olaysız sona erdi.


13 yıl önce