|

3 çocuğun sır ölümü

Kars’ta yaşayan Hacı-Zeynep Güler çiftinin 3 çocuğu, 4 ay içinde esrarengiz bir şekilde can verdi. Aile, eve girmeye korkuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 20:49 - 25/05/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Kars'ta bir 4 ay içinde 3 çocuğunu kaybeden aile korkudan evlerine giremiyor. Sır ölümler, Arpaçay ilçesine bağlı Tomarlı Köyü'nde yaşandı. Hacı-Zeynep Güler çiftinin 3.5 yaşındaki kızları Aybüke Güler, 21 Şubat'te evde uykuya daldı. Bir süre sonra odaya giren anne Zeynep Güler, kızını uyandıramayınca hemen hastaneye koştu. Yapılan kontrollerde Aybüke'nin hayatını kaybettiği belirlendi. Aile, henüz minik kızlarının acısını unutmadan 7 Nisan tarihinde 5 yaşındaki oğulları Enes, 21 Mayıs'ta da 5 aylık kızları Gözde'nin ölümüyle sarsıldı.



HASTALIKLARI YOKTU


Çocuklarının hiçbir hastalığı olmadığını söyleyen baba Hacı Güler, "Herşey 7 ay önce eve yaptırdığımız yeni odada oldu. Çocuklarımın 3'ü de gündüz vakti uyuduktan sonra bir daha uyanamadı. Başımıza gelen bu felaketten sonra eve girmeye korkar olduk. Odanın kapısını kilitleyip akrabalarla birlikte yaşamaya başladık. Çocuklarım neden öldü merak ediyoruz. Kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.







ANNENİN İÇİ YANIYOR


3 evladının ölümüyle yıkılan anne Zeynep Güler de “İçim yanıyor. Buradan yetkililere sesleniyorum. Lütfen bu ölümlerin nedenini ortaya çıkarsınlar. Hayatta kalan tek evladımın hayatından endişe ediyorum. Onu da kaybetmekten korkuyorum” dedi.



Odanın kapısına kilit vurdular


Baba Hacı Güler, 3.5 yaşındaki kızı Aybüke, 5 yaşındaki oğlu Enes ile 5 aylık kızı Gözde'nin can verdiği odayı artık kullanmadıklarını söyledi. Evi büyütmek için bu odayı 7 ay önce inşa ettiğini anlatan baba, "Başımıza gelen seri ölümlerin erdından eve girmeye bile korkuyoruz. Artık o odayı tamamen kilitledim. Akrabalarımızın yanında ikamet ediyoruz” dedi.


#Hacı-Zeynep Güler
#Zeynep Güler
#Arpaçay
#kars
9 yıl önce