|

3. Daire için haber ürettiler

HSYK 3. Dairesi''nin İrfan Fidan ile Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek hakkında ''inceleme'' izni vermesine avukat Müşir Deliduman itiraz etti. Deliduman, inceleme için medyada uydurma haberler çıkartıldığını söyledi.

Mustafa Sait Özkan
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:32 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
3. Daire için haber ürettiler
3. Daire için haber ürettiler

Avukat Müşir Deliduman HSYK 3. Dairesi''nin skandal bir kararla polis avukatlarının şikayeti üzerine İslam Çiçek ve İrfan Fidan hakkında inceleme başlatma kararına itiraz etti. Paralel medya tarafından Savcı İrfan Fidan ve Hakim İslam Çiçek''i yıpratmak için uydurma haberler çıkartılarak soruşturmayı ve yargılamayı etkilemeye yönelik eylemler işlendiğine değinen Deliduman, ''Bu karara yüksek vicdanıma bağlı kalarak itiraz ediyorum. İtiraz talebimin kabul edilmesi itirazın görüşüldüğü kurulda hazır bulunmam için tarafıma davetiye gönderilmesi ve Kararın Genel Kurulda bozulmasını arz ve talep ederim'' dedi.

ÖRGÜTSEL TAVIR SERGİLEDİLER

Soruşturma aşamasında gelişen ve özellikle basına servis edilen bir takım gerçek ve gerçek dışı olaylar olduğuna değinen Müşir Deliduman, ''Soruşturma aşamasına gizlilik egemendir. Sorgu da soruşturma evresinin bir işlemdir. Buna rağmen şüphelilerin hakları taraftarlarının örgütsel tavır sergilemeleri neticesinde adliyede görüntülü sesli ve görüntülü kayıt alınması yasak olduğu halde adeta adliyede canlı yayın yaptılar. Soruşturmayı engellemek, yönlendirmek ve yanlış işlemleri yapıldığı algısı vererek örgütsel dayanışmayı üst seviyelere çıkararak halkı kışkırtıp galeyana getirme olarak değerlendirmek mümkündür'' dedi.

DIŞARDAKİ POLİS İÇİN GÖZALTINDA DEDİLER

Deliduman, paralel medyanın gerçekleşmeyen olayları gerçekmiş gibi göstererek yargılamayı olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Deliduman, Zaman gazetesinin Melik Arlı isimli bir polisin de gözaltına alındığını yazdığını, ancak polisin gözaltında olmadığını söyledi. Deliduman bu haberlerin kasıtlı olarak yapıldığını HSYK''nın inceleme yapması için dayanak oluşturduğunu sözlerine ekledi.

Meğer Tanal başvurmamış

CHP Milletvekili Mahmut Tanal''ın soruşturmayla ilgili Avrupa Konseyi ve BM İşkencenin Önlenmesi Komitesine başvurduğu iddia edilmişti. Ancak, kuruma bir başvuru yapılmadığı da ortaya çıktı.


10 yıl önce