|

3 noktadan keşif yapmış!

Tekirdağ’da biri ölü, biri sağ ele geçirilen DHKP-C üyesi iki teröristin, İl Emniyet Müdürlüğü çevresinde keşif yapma anına ilişkin kamera kayıtları ortaya çıktı. Görüntülerde önde giden Şerif Turunç’u yaklaşık 50 metre geriden Bilgehan Karpat’ın takip ediyor. Farklı noktada keşif yapan teröristler, 3 noktadan saldırı planlamış.

Yeni Şafak
04:00 - 24/01/2017 Salı
Güncelleme: 02:28 - 24/01/2017 Salı
Yeni Şafak

AK Parti İstanbul il binasına lav silahı ile saldırı düzenleyen DHKP-C üyesi terörist Bilgehan Karpat ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İstanbul'da saldırıyı gerçekleştirdikten sonra Tekirdağ'a giden ve oradan da Yunanistan'a kaçmanın planlarını yapan sol terör örgütü DHKP-C üyesi Karpat'ın 2014 yılında Yunanistan'da yakalandığı öğrenildi. Karpat'ın yakalanmasının ardından, Türkiye'nin Yunanistan'dan DHKP-C'li teröristi iade etmesini istediği ifade edildi. Fakat Yunanistan'ın teröristi iade etmediği gibi bir süre sonra serbest bıraktığı ortaya çıktı.



DENİZ YOLUYLA TÜRKİYE'YE GELDİ


Yunanistan tarafından serbest bırakılan DHKP-C'li terörist Karpat'ın, deniz yoluyla terör saldırıları için yakın bir zamanda Türkiye'ye girdiği tespit edildi. Avrupa sorumlularından aldığı talimatla İstanbul'da ilk eylem olarak AK Parti il binasına lav silahı saldıran terörist, ikinci eylem için Tekirdağ'a gitti. Orada Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne saldırı planı yapan teröristin, bu eylemden sonra Yunanistan'a geri gitmeyi planladığı da belirlendi. Fakat güvenlik güçlerinden kaçamayan Karpat, girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi.



50 METRE GERİSİNDEN GELİYOR


Tekirdağ ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonların ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. İstanbul'daki saldırıların ardından Tekirdağ'a gelen Şerif Turunç ve Bilgehan Karpat'ın, biri Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü binası olmak üzere 3 farklı noktada saldırı planladıkları ve bunun için keşif yaptıkları belirlendi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü önünde keşif yapmaları, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde önde giden Şerif Turunç'u yaklaşık 50 metre geriden Bilgehan Karpat'ın takip ettiği belirlendi. Polis ekiplerince yapılan araştırmaların ardından 3 noktada saldırı planlayan Şerif Turunç ve Bilgehan Karpat'ın, daha sonra birlikte Yunanistan'a kaçmak için plan yaptıklarını tespit edildi.





2012 EYLEMİNDEN O DA ÇIKTI


Terör örgütü DHKP-C üyeleri, algı oluşturmak için 2012 yılında Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapmıştı. Sonradan İstanbul Emniyeti'ne saldırmaya çalışırken öldürülen Elif Sultan Kalsen, o açıklamada başı çekiyordu. Kalsen, gazetelerde o dönem yer alan ve emniyet tarafından canlı bomba eylemi yapacak şeklinde rapora giren, kendisi dâhil çok DHKP-C'linin terörist olmadığını savunmuştu. Hatta Kalsen'in ailesi de basın açıklaması yapmış ve kızlarının terörist olmadığını ileri sürmüştü. Daha sonra polise saldırırken öldürülen Kalsen ile o gün Bilgehan Karpat'ın da beraber olduğu ortaya çıktı. Karpat'ta o eyleme katılmış ve terörist olmadığını, haberlerin yanlış olduğunu söylemişti. O da terör saldırısı planı yaparken öldürüldü.



Örgüt halayı!






Bilgehan Karpat'ın, Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet polislerine 3 Mart 2016'da terör saldırısı düzenleyen ve saatler sonra operasyonda öldürülen DHKP-C'li terörist Berna Yılmaz ile halay çektiği görüntüler ortaya çıktı. Berna Yılmaz'ın daha önce örgüt üyeliğinden hapis cezası almasına CHP'li milletvekili Şafak Pavey ve CHP Ankara il örgütü karşı çıkmış, Yılmaz'a destek vermişlerdi.



Kamyonetle götürüldü





Ölü ele geçirilen Bilgehan Karpat'ın cesedi önceki akşam yapılan incelemelerin ardından otopsi için İstanbul Adli tıp Kurumu'na sevk edildi. Dün sabah babası Zeynel Karpat tarafından alınan DHKP/C'li teröristin cenazesi Muratlı Devlet Hastanesi'ne getirildi. Terörist Karpat'ın tabuta konulan cenazesi daha sonra kamyonet kasasına konulduktan sonra götürüldüğü Aydınlı Köyü'nde toprağa verildi. Cenaze törenine babası Zeynel Karpat'ın yanı sıra yaklaşık 20 kişi katıldı. Cenaze nedeniyle Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerince ilçede ve köy girişinde geniş güvenlik önlemleri alındı.





#DHKP-C
#Şerif Turunç
#Bilgehan Karpat
7 yıl önce