|

308 bin TL'lik hayali ihracat girişimi engellendi

Irak'a 308 bin 876 liralık kapı ve pencere ihraç edeceğini beyan eden bir firmanın, beyanname şartlarını yerine getirmeyerek "hayali ihracat" girişiminde bulunduğu bildirildi.

Yeni Şafak
12:51 - 27/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:55 - 27/12/2014 Cumartesi
AA
Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, kentteki bir firmanın Irak'a ihraç etmek istediği ahşap desenli PVC kapı ve pencere yükünün, ihracat işlemi yönünden riskli değerlendirildiği belirtildi.


İşlemleri incelenen firmanın, Adana Gümrük Müdürlüğünden ikinci ihracatını yaptığı ve eşyaların ağırlığını düşük beyan ettiğinin belirlendiği kaydedilen açıklamada, şu bilgiler verildi:


"İlgili muayene memurunun yaptığı ilk incelemede eşyanın, ihracat beyannamesine göre gözle görülür şekilde eksik olduğu belirlendi. Bunun üzerine bir heyet oluşturularak eşyaların bulunduğu araçta gerçekleştirilen tespitlerde, beyannamede 570 ahşap desenli PVC kapı ve pencere beyan edilmesine rağmen söz konusu araç dorsesinde 21 beyaz PVC kapı ve 80 beyaz PVC pencere olduğu görüldü. İhracat beyannamesine göre, 79 PVC kapı ve 390 PVC pencerenin eksik olduğu, ayrıca eşyaların beyannamede belirtildiği gibi ahşap desenli olmadığı tespit edildi. Eksik olarak işlemleri yaptırılmaya çalışılan eşyaların gümrüklenmiş değerinin 308 bin 876 lira olduğu belirlendi."


Olayla ilgili ihracatçı firma yetkilisi Y.K. ve ihracat beyannamesinde imzası bulunan gümrük müşaviri A.G. hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.
#Irak
#kapı
#pencere
#ihracat
#hayali ihracat
#Gümrük ve Ticaret Bakanlığı
9 yıl önce