|

40 yaş sınırı kaldırıldı

Öğretmenliğe ilk kez atanacakların 40 yaş sınırı kaldırıldı. Değişikliğin 28 Şubat sürecinde KPSS’de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen kılık, kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenen öğretmenler için yapıldığı belirtildi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/01/2015 jeudi
Güncelleme: 21:38 - 28/01/2015 mercredi
Yeni Şafak
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, “öğretmenliğe ilk defa atanacaklar bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak” şartı yürürlükten kaldırıldı. 

YOĞUN BİR TALEP OLDU

MEB tarafından öğretmenliğe ilk kez atanacakların “40 yaş sınırının”, 28 Şubat sürecinde KPSS’de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen, kılık kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenen öğretmenlerin yoğun talepleri üzerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla kaldırıldığı bildirildi. Eski yönetmelikte “Öğretmenliğe ilk defa atanacaklar, bakımından başvuruların ilk günü itibarıyla 40 yaşından gün almamış olmak” hükmü bulunuyordu. 

ENGELLİLER DE YARARLANACAK 

Ancak KPSS’de yeterli puan almasına ve diğer şartları taşımalarına rağmen kılık, kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe girişi engellenerek atanamayıp mağdur olan öğretmenlerle kılık, kıyafet nedeniyle üniversiteye af sonrası dönen öğretmen adayları, atamalarında  “40 yaş” sınırına takılıyordu. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın talimatıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle öğretmenliğe girişte “40 yaş” sınırı kaldırıldı. Bu yaş sınırı, bedensel engeli bulunan öğretmenlerin atamalarında da aranmayacak. 28 Şubat mağduru öğretmenlerin sayısının 5-6 bin dolayında belirtiliyor.

Başvurular bugün başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin öğretmen kadrosu atamalarına ilişkin başvuruların, 29 Ocak - 4 Şubat tarihlerinde alınacağını bildirdi. Başvuru ve atamaya ilişkin iş ve işlemler, kurumun “http://personel.meb.gov.tr/” internet sitesinde yer alıyor. İlk atamalara ilişkin en fazla kadro; bin 423 ile ingilizce öğretmenliği branşı için tahsis edildi. Sınıf öğretmenliği için bin 315, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 43 ve  din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği bin 33 kadro açıldı. 

#öğretmen
#MEB
#40 yaş sınırı
il y a 9 ans