|

42 gazeteciye gözaltı kararı

FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturmada Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 42 gazeteci hakkında gözaltı kararı çıktı. Bu 42 kişiden 8 kilit ismin 15 Temmuz'dan kısa bir süre sonra yurt dışına çıktığı tespit edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 08:22 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturmayı genişletti. Başsavcılık, FETÖ'nün medya ayağında aralarında Nazlı Ilıcak'ın da bulunduğu 42 gazeteci hakkında, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne gözaltı kararı çıkartmak için başvurdu. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği savcılığın talebini değerlendirerek 42 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarttı.



5 GÖZALTI, ILICAK ARANIYOR



Gözaltı kararı çıkarılanlar arasında Nazlı Ilıcak, Hürriyet Gazetesi muhabiri Arda Akın, eski Zaman Gazetesi muhabiri Bayram Kaya, Eski Hürriyet Gazetesi İnternet Şefi Bülent Mumay, Cevheri Güven, Cuma Ulus, Fox TV'den Ercan Gün, eski Bugün Gazetesi Muhabiri Kamil Maman, Özgür Düşünce Haber Müdürü Bülent Ceyhan, Yeni Hayat muhabirleri Yakup Çetin, Mürsel Genç'in de aralarında bulunduğu 42 gazeteci bulunuyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonlarda, Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyit Kılıç, Bayram Kaya ve Cihan Acar'ın gözaltına alındığı aralarında Nazlı Ilıcak'ın bulunduğu 37 şüpheli ise evlerinde bulunamadı.





FİRAR ETTİLER


Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan isimlerden 11'inin 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre sonra havayolu ile yurt dışına çıktığı tespit edildi. Bu kişiler arasında Samanyolu Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadir'in 22 Temmuz'da Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan, Özgür Düşünce Haber Müdürü Bülent Ceyhan'ın 22 Temmuz'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, Fatih Akalan'ın 19 Temmuz'da Antalya'dan deniz yoluyla, eski Radikal Gazetesi Muhabiri Fatih Yağmur'un 19 Temmuz'da Sabiha Gökçen'den, eski Bugün Gazetesi muhabiri Kamil Maman'ın sa 23 Temmuz'da Atatürk Havalimanı'ndan, Mahmut Hazar ve Selahattin Sevi yurtdışına kaçtıkları tepit edildi. Ahmet Dönmez, Turan Görüryılmaz ve Ufuk Emin Köroğlu'nun ise 15 Temmuz'dan önce farklı tarihlerde yurt dışına çıkış yaptığı belirlendi.



#FETÖ
#Nazlı Ilıcak
8 yıl önce