|

50 yıllık esnaf sahte para kurbanı oldu

Düzce’de 50 yıllık esnafa sahte para vererek antifriz alan şahıs, dükkanda bulunan güvenlik kamerasına takıldı. Alışverişi an ve an çeken güvenlik kamerasını fark etmeyen şahsın rahat tavırları dikkat çekti.

Yeni Şafak
09:00 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:28 - 29/11/2014 Cumartesi
IHA
Olay, Düzce’de eski sanayi çarşısında otomobil yağı, cam suyu ve antifriz satan bir dükkanda meydana geldi. Bisikletiyle dükkana gelen bir kişi antifriz almak istedi. 7 liralık antifriz alan şahıs, ücretini ise sahte 200 TL’lik bankontla ödedi.


Bu alışveriş ise o an kayıtta olan güvenlik kamerasına takıldı. Kamera kayıtlarında bisikletiyle antifriz almaya gelen şahıs rahat tavırlarla dükkan önüne gelerek bisikletini park ediyor. Dükkanda bulunan Kenan Güneş ve yanında çalışanlara antifriz almak istediğini söylüyor. Ardından da cüzdanından 200 TL’lik sahte banknot çıkartarak aldığı antifirizin parasını ödüyor. Kasada duran eleman cüzdanından çıkarttığı paralarla sahte 200 TL’nin para üstünü veriyor. Ve sahte para ilke alışveriş yapan şahıs dükkandan çıkarak gözlerden kayboluyor.


Sahte para
 ile yapılan alışverişin kurbanı olan Düzce eski sanayi sitesinde 50 yıllık esnaf Kenan Güneş, “Küçük bir antifriz istedi 'Bozuk param yok para bozar mısın' dedi. Bizde esnaf olarak gelen müşterinin talebini karşılamak zorundayız. 200 TL’yi aldım, paranın üstünü verdim. Antifrizi de verdim bankaya gittiğimde para sahte çıktı. esnaf arkadaşlar aldıkları paralarını çok sık kontrol etsinler" dedi.

 
#esnaf
#sahte para
#düzce
9 yıl önce