|

7 bin 500 uzman misafirliğe geliyor

Aile Bakanlığı’nın Sosyal Destek Programı kapsamında görevlendireceği 7 bin 500 aile danışmanı ev ev dolaşacak. Aile hekimleri gibi tüm ilçe ve mahallelerde görev yapacak sosyal destek danışmanları, aileleri düzenli olarak takip edecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/05/2015 Pazar
Güncelleme: 00:10 - 3/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 4 ilde hayata geçirilen Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) kapsamında görev yapacak 7 bin 500 aile danışmanı sahaya inecek. Sistem her 500 aileye bir danışman düşecek şekilde yaygınlaştırılacak.



DÜZENLİ OLARAK TAKİP EDİLECEK


Aileleri düzenli olarak takip edecek danışmanlar, ev ziyaretlerinde de bulunarak ailelerin kamu hakları noktasında haberdar olmalarını sağlayacak. Aile danışmanları, aile hekimleri gibi tüm ilçe ve mahallelerde görev yapacak. Bakanlık tarafından oluşturulan “Aile Bilgi Sistemi” ile ailelerin bilgilerini sisteme yüklenecek. Bilgileri sisteme yüklenen ailelerin takibi düzenli olarak gerçekleştirilecek.



BİLGİLER SİSTEMDE TOPLANACAK


Aile danışmanlarının ailelerle yaptığı görüşmelerin sonunda ailelerin bilgileri güncellenecek. Böylece ailelerin hangi tür sıkıntıları olduğu ve bu sıkıntıları gidermek için hangi adımların atıldığı görülecek.



77 MİLYONUNKAPISI ÇALINACAK


Bakanlık, çalışmalarında sosyal yardım ve hizmet sunan paydaş kuruluşlar, muhtarlıklar, okullar, kaymakamlıklar, belediyelerle de iletişim halinde olacak. Okullarla iletişim kurularak öğrencilerin okula devamları veya okuldaki durumları üzerinden evde sorun yaşayıp yaşamadığı kontrol edilecek.



PİLOT UYGULAMA BAŞLADI


Bakanlık, pilot uygulamaları Kırıkkale, Sakarya, Rize ile Ankara Altındağ ilçesinde başlattı. Uygulama 77 milyon vatandaşı kapsayacak ve her 500 aileye bir danışman düşecek şekilde yaygınlaştırılacak.


#Aile Bilgi Sistemi
#Sosyal Destek Programı
#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
9 yıl önce