|

7 bölgeden ortak mesaj

“Barış ve Dostluk Kahvaltısı”sı 7 farklı bölgedeki sivil toplum kuruluşlarını biraraya getirdi. 30 STK temsilcisinin katıldığı kahvaltıda çözüm sürecine destek açıklaması yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2014 воскресенье
Güncelleme: 22:35 - 27/12/2014 суббота
Yeni Şafak

İstanbul’da biraraya gelen 30 sivil toplum kuruluşu çözüm süreci için barış mesajı verdi. Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Barış ve Kardeşlik Kahvaltısı’na Hakkari’den Amasya’ya, Van’dan Sinop’a kadar 7 bölgeden sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı. Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, “Barış kelimesine bile gerek yok çünkü biz kendimizi savaşta görmüyoruz. Yaşadığımız sorunların temelinde diyalog eksikliği yatıyor. Bunları konuşa konuşa aşacağız” dedi. Benzer mesajları diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri de verdi. Kahvaltının ardından 30 STK, çözüm sürecine tam destek verdiklerini açıkladı. 


SÜREÇTEN UMUTLUYUZ

İstanbul Hatay Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar,  "Geçmişi değiştiremeyiz ama geleceği barış içinde inşa edebiliriz" derken, Sinop Dernekleri Federasyonu Başkanı Nihat Altaş ise, "Karadeniz’deki herhangi bir insan doğudaki vatandaştan farklı düşünmüyor" dedi.

#barış
#dostluk
#çözüm süreci
#stk
9 лет назад