|

7 Haziran'da Yüzde 55 mümkün

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Atalay partisinin son oy oranını açıkladı. AK Parti’nin yüzde 50 bandında olduğunu kaydeden Atalay, Başbakan'ın yüzde 55 hedefine de “Bu olabilir görünüyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/04/2015 Salı
Güncelleme: 00:15 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 7 Haziran seçimlerine 48 gün kala son anketlere göre oy oranlarını açıkladı. NTV'nin yayınına katılan Atalay, AK Parti'nin son oy oranının yüzde 50 bandında olduğunu kaydetti. Atalay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yüzde 55 hedefi için ise “Bu olabilir görünüyor” dedi.



Başbakan'ın “Hedef yüzde 55” açıklamasına ilişkin konuşan Atalay, “Bunlar olmayacak şeyler değil. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 alındı. Başbakan'ınki de özgüven içinde seslendirilen bir hedeftir. Seçim dönemleri sürprizlerle doludur. Biz 2011 seçimlerinden bu yana yüzde 50 bandında olduk; her ay yapılan kamuoyu yoklamalarında durum bu. Yine yüzde 50 bandına yakın yerdeyiz” dedi.



HDP sınırda rakibi ise CHP


Seçimlere parti olarak girecek olan ve barajı aşıp aşmayacağı tartışılan HDP'yi de analiz eden Atalay, “Barajı aşıp aşamayacaklarını milletin vereceği oylar belirleyecek. Kamuoyu yoklamalarında sınırda görülüyorlar” dedi. Atalay ayrıca, oy istenen kesimlere bakıldığında HDP'nin asıl rakibinin kendileri değil CHP olduğunu da kaydetti. Atalay koalisyon iddialarını da böyle yorumladı: Şükür ki koalisyon görünmüyor” dedi.


#Beşir Atalay
#ak parti
#seçimler
9 yıl önce