|

7 suikastçı daha yakalandı

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris'te konakladığı otele saldırı düzenleyen apoletli teröristlerden 7’si daha yakalandı. Teröristlerin arasında suikast planını hazırlayan "Paşa" lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu da bulunuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 08:13 - 26/07/2016 Salı
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı gerçekleştiren askerlerden 3'ü daha gözaltına alındı. Darbe girişiminin ardından Marmaris Muğla karayolu Çetibeli Mahallesi Gökçetepesi mevkisinde yoldan geçen 7 kişinin, araçları durdurmaya çalıştıkları ihbarı üzerine güvenlik güçleri harekete geçti.



HAVADAN OPERASYON


Bölgeye gönderilen ekipler, otele saldırı düzenleyen askerlerden olduğu belirlenen 3 zanlıyı yakaladı. Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timinden Binbaşı Taner Berber ile astsubaylar İlyas Yaşar ve Gökhan Güçlü olduğu belirlenen zanlılar emniyete götürüldü. Ormanlık alana kaçtıkları belirtilen diğer 4 zanlının yakalanması için hava ve karadan geniş çaplı operasyon başlatıldı. Yapılan operasyon sonunda 4 zanlı daha yakalandı. Böylece dün ele geçirilen asker sayısı 7'ye yükseldi.



ÜSSÜN İMAMI KUZU'YDU


Marmaris-Muğla karayolu Çetibeli Mahallesi Gökçe Yokuşu Mevkinde Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu, Astsubay Üstçavuş Erkan Çıkat, Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Faruk Göçmen ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Abdülhamit Gülerden de ele geçirildi. Ele geçirilen askerlerin oldukça bitkin oldukları ve yürümekte güçlük çektikleri gözlendi. Geriye kalan 10 darbeci askeri arama çalışmaları devam ediyor. Aramalara polis, Özel Harekat ve jandarma komandoları katılıyor. Bölge, polis ve askeri helikopterlerce sürekli taranıyor. Helikopterler, zaman zaman trafiğe kapatılan yola inerek asker arıyor. FETÖ'nün 1981'den bu yana Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nı önemli bir komuta merkezi olarak kullandığı, “üssün imamı"nın dün yakalanan darbeci askerler arasında bulunan “Astsubay Kıdemli Başçavuş Zekeriya Kuzu olduğu tespit edilmişti.





Alçaklığın planlayıcısı


Kuzu'nun FETÖ üyesi generallere dahi talimat verdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik düzenlenen operasyonu da daha önce birlikte görev yaptığı Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda planlandığı belirlenmişti. Bordo berelileri taşıyan iki helikopterin Marmaris semalarına varması üzerine operasyona katılan


askerlere ordunun yönetime el koyduğunun ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakalamak için geldiklerinin söylendiği, Tümgeneral Sönmezateş'in de başka bir helikopterden operasyonu yönettiği ortaya çıkarılmıştı. Yakalananlarla birlikte gözaltına alınan asker sayısı 25'e yükseldi.


#FETÖ
#Zekeriya Kuzu
#Suikast
8 yıl önce