|

78 kaçak kurtarıldı

Sahil Güvenlik ekipleri, Çanakkale ve İzmir'de yasadışı yollarla yurt dışına geçmek isteyen toplam 78 kişiyi sağ olarak kurtardı.

Yeni Şafak
18:26 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:28 - 25/04/2015 Cumartesi
DHA

Aldıkları ihbarları değerlendiren ekipler, Çanakkale'nin Ayvacık Behramkale ile İzmir'in Karaburun İlçesi Eğriliman mevkiinde, lastik botlarla, Yunanistan'a geçmek isteyen aralarında çocuklarında bulunduğu 11'i Afganistan, 19'u Myanmar ve 48'i Suriye uyruklu toplam 78 kişiyi sağ olarak kurtardı. Denizin ortasında, motoru bozulan lastik botlarda bulunan göçmenler, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarma botlarına alınıp, karaya çıkartıldı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından kaçaklar sınır dışı edilmeleri için Emniyet birimlerine teslim edildi.



YARDIM ÇAĞRILARI


Öte yandan, İzmir ili Karaburun Batısında ve Aydın ili Kuşadası açıklarında yardım talebinde bulunan düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmalarına 2 Sahil Güvenlik Botu ve 1 helikopteri tarafından arama çalışmaları yapıldı. Kurtarma çalışmaları sürerken, düzensiz göçmenlerin Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sağ olarak alındığı bilgisinin alınması üzerine her iki aramaya son verildi. İzmir ili Dikili açıklarında bir grup düzensiz göçmenin yardım talebinde bulunduğu ihbarının alındığı ve görevli Sahil Güvenlik Botları tarafından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.




#çanakkale
#izmir
#çanakkale göçmenler kurtarıldı
9 yıl önce