|

Çamlıca Camii için 800 atölye çalışıyor

Çamlıca Camii’nde aralıksız devam eden çalışmalarla projenin yüzde 65’lik kısmı bitti. Cami için taş kaplama örnekleri hazırlanırken, iç işçilik için eş zamanlı olarak 800 atölye çalışıyor. Üsküdar Belediye Başkan Hilmi Türkmen, 250 işçinin vardiyalı şekilde 24 saat çalıştığını söylerken, caminin 1 Temmuz 2016'da, Kadir Gecesi'nde açılacağı müjdesini verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:24 - 26/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Üsküdar’da çalışmaları devam eden Çamlıca Cami projesinin yüzde 65’i tamamlandı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Yeni Şafak için Çamlıca Cami çalışmalarında gelinen son noktayı ve detayları yerinde inceleyerek bilgi verdi. Cami projesi için 250 işçi gece gündüz çalışıyor. 

24 SAAT DEVAM EDİYOR

Kış şartlarına rağmen çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini söyleyen Başkan Türkmen, “24 saat çalışma devam ediyor. Yüzde 65’i tamamlandı. Kış şartları başladıktan sonra işçi sayısı 400’ü bulacak. İşçiler şu anda 2 vardiya şeklinde çalışıyor. Gündüz demirlerin yerleştirme işlemi yapılıyor. Gece ise çoğunlukla beton dökme işlemi gerçekleşiyor. Caminin 6 minaresi ise yükselmeye devam ediyor” dedi.

ÖZEL TASARIMLAR YAPILIYOR

Çamlıca Camii’nde kaba inşaat çalışmaları devam ederken, eş zamanlı olarak caminin içi için de malzemeler hazırlanıyor. Cami için taş, mermer, ahşap, cam ve halı tasarlanıyor. Türkiye genelinde 800 atölye caminin iç işçiliği için aralıksız çalışıyor. Çamlıca Camii’nin mimber, mihrap ve kürsüsü Sultanahmet, Süleymaniye gibi tarihi camilerden esinlenilerek projelendirildi.  Tamamen Çamlıca Çamii’ne özgün olacak mimber ve mihrap mermerden üretilecek. Caminin vaaz kürsüsü ise ahşaptan olacak ve el işçiliği ile imal edilecek. Cami açılışının 1 Temmuz 2016’da olacağını ifade eden Başkan Türkmen, açılış gününün Kadir gecesi ve Cuma gününe denk geldiğini belirtti.

Yüzde 65’i tamamlandı

Cami içerisinde bayanlar abdest alacakları yerden, namaz kılacakları alana asansör aracılığı ile gidecek. Bayanların abdest yerleri ve namaz kılacakları yer cami adabına göre hazırlanıyor. Projede iş güvenliği ile ilgili olarak 6 kişilik ekip sürekli çalışıyor.

#Üsküdar
#Çamlıca Cami
#Hilmi Türkmen
9 yıl önce