|

9. Ceza'nın son hamlesi

Son yargı paketi ile görev tanımı değişmesi beklenen Yargıtay 9. Ceza Dairesi, giderayak eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’ya verilen toplam 9 yıl 9 ay hapis cezasını onadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:26 - 24/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Ergenekon ve ‘Balyoz’ davaları gibi yüzlerce kişinin mağdur edildiği önemli soruşturmalarda kritik kararlara imza atan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, dün skandal bir hükme daha vardı. Daire, emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’ya ‘Devrimci Karargah Örgütü üyelerine yardım’ suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını onadı. 

Devletteki paralel yapılanmaya dikkat çektiği kitabı “Haliç’te Yaşayan Simonlar”ı yayınladıktan sonra ismi ‘Devrimci Karargah’ soruşturmasına dahil edilerek hapse yollanan ve 4 yıl tutuklu kaldığı cezaevinden Anayasa Mahkemesi kararıyla çıkabilen Avcı’ya, bu kararla yeniden hapis yolu göründü. 

GÖREV TANIMI DEĞİŞECEKTİ  

Avcı’ya, ‘ruhsatsız vahim nitelikte tam otomatik ve yarı otomatik silah bulundurup taşımak’ suçundan verilen 5 yıl hapis cezası ise düzeltilerek onandı. Bu suçtan verilen cezada 1/6 oranında takdiri indirim uygulanmasına karar verildi. Davanın diğer 68 sanığının durumları da karara bağlandı. Daire 20 sanığın cezasını onadı diğer sanıklar hakkındaki kararları ise bozdu. Yüksek Yargı'nın yapısını değiştiren yargı paketi uyarınca 9. Ceza'nın görev tanımının değişmesi bekleniyordu. Düzenlemelerin gerçekleştirilmesine az bir zaman kala verilen Avcı  kararı akıllarda soru işareti bıraktı. 

KARAR HUKUKSUZ

Daire kararının haksız ve hukuksuz olduğunu söyleyen Hanefi Avcı, her türlü hukuki yola başvuracağını kaydetti. 9. Ceza Dairesi için daha önce reddi hakim talebinde bulunduklarını hatırlatan Avcı, sonuçta kararın lehine sonuçlanacağına inandığını ifade etti. Avcı’nın avukatı Fidel Okan ise karara şaşırmadığını belirterek, “Avcı ile ilgili karar, cemaatin yüksek yargıdaki hakimiyetini ortaya koyuyor” diye konuştu. Aynı Daire, Avcı’ya yazdığı kitaptan dolayı verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını ise bozdu.  

 
#Ergenekon
#Balyoz
#Hanefi Avcı
#Devrimci Karargah
#hapis
9 yıl önce