|

AA''nın fotoğrafı özel haber oldu

Dünyadaki bir çok medya kuruluşunda geniş yer bulan AA''nın Yezidilerin ''ölüm yürüyüşü'' fotoğrafı, şimdi de Fransa''da özel haber oldu.

Aa
00:00 - 21/09/2014 الأحد
Güncelleme: 20:37 - 20/09/2014 السبت
Yeni Şafak
AA''nın fotoğrafı özel haber oldu
AA''nın fotoğrafı özel haber oldu

Anadolu Ajansı''nın (AA), terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı gruplardan kaçarak Sincar Dağı''na sığınan Yezidilerin ''ölüm yürüyüşünü'' gösteren fotoğrafı, dünyanın önemli medya organlarında yayınlandı. AA foto muhabiri Emrah Yorulmaz''ın imzasını taşıyan fotoğraf, bu defa Fransa''nın fotoğraf dergilerinden ''Le Monde de la Photo''da (Fotoğraf Dünyası) yer aldı. Le Monde de la Photo, Yorulmaz ve fotoğrafın hikayesine özel yer ayıran bir haber yaptı.

MANŞETTEN BASILMIŞTI

Yezidilerin kaçış yolcuğunu ve yaşadığı zorlukları gözler önüne seren fotoğraf, Fransa''da haber fotoğrafçılığının gündemini oluşturan ''Paris-Match'' adlı haftalık dergide çift sayfa olarak yayımlanmıştı. Yorulmaz''ın fotoğrafları ayrıca, The Sunday Times, The Sunday Telegraph, La Stampa, Independent, Die Welt gibi önde gelen gazetelerde birinci sayfalarda manşetten basılmıştı.

٪d سنوات قبل