|

AB bizim amirimiz değil

Paralel yapı operasyonlarına müdahale etmek isteyen AB’ye bir eleştiri de AB Bakanı Volkan Bozkır’dan geldi. Bozkır, “AB ile ilişkilerimiz öğretmen öğrenci ilişkisi değildir. AB ve Türkiye eşittir, bir taraf amir, bir taraf memur değildir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 00:57 - 20/12/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
AB Bakanı Volkan Bozkır Yeni Şafak Ankara temsilciliğini ziyaret ederek, Ankara Temsilcisi Abdulkadir Selvi, Ankara Haber Müdür Hüseyin Likoğlu ve Nil Gülsüm’ün sorularını yanıtladı. 14 Aralık operasyonuyla birlikte AB temsilcilerinden yapılan açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalara cevabını değerlendiren Bozkır, AB ile ilişkide amir-memur ilişkisinin olmadığını söyledi. İlişkilerde yeni modeliteye ihtiyaç olduğunu da belirten Bozkır şunları kaydetti: 

ÖNCE BİZİ DİNLEYİN 

Pazar günü hukuki sistemin başlamasıyla birlikte bazı insanlar savcıya ifade vermeye çağrılıyorlar. Aradan birkaç saat geçince birbiri ardına açıklamalar gelmeye başladı. “Basına özgürlük, gazetecileri serbest bırakın açıklamaları yapıldı. Bu son derece yanlıştır. Ben yıllarca Avrupa’da yaşadım bilirim. Pazar günü bir insanı yatağından kaldırıp, bilmediği bir konuda olaydan iki saat geçtikten sonra demeç vermesini sağlamak silah dayasanız bile zordur. Bunu anlamak son derece zor, bir yerden bir sistem kurulmuş ve herkes o açıklamayı arka arkaya yapıyor.   

Bu açıklamaların ardından Komiser Han ile görüşme gerçekleştirdik. Bana ‘Burada durum karışık, meseleyi senden  dinlemek istiyorum’ dedi. Ben de, ‘Keşke açıklama yapmadan önce dinlemiş olsaydınız. Yürütmenin yargıya müdahale etme hakkı yoktur, bu tenkidiniz yanlış’ dedim. Türkiye AB öyle istediği için değil kendi istediği düzenlemeler içinde olmuştur. Cumhurbaşkanımızın söylediği de budur. ‘Sen üye yapacağım demiyorsun, ama tenkit yapmaya gelince yapıyorsun, bu şekilde olmaz’ diyor. Açıklama yapılacaksa önce bizimle konuşacaklar. İkna olurlar olmazlar ayrı konu ama açıklama ancak böyle bir görüşmeden sonra yapılabilir. 

AB VE TÜRKİYE EŞİTTİR

AB ile ilişkilerimiz öğretmen öğrenci ilişkisi değildir. Eğer herkesin söz söylemesi haksa Cumhurbaşkanımızın da söz söyleme ve cevap verme hakkı vardır. AB ile ilişkilerimizde yeni bir modeliteye ihtiyaç var ve bu modeliteyi konuşacağız. Daha sık bir araya geleceğiz, daha çok temas kuracağız ve yeni bir modeliteyi oluşturacağız. AB ve Türkiye eşittir, bir taraf amir, bir taraf memur değildir. İki tarafta bu ilişkinin sürmesinden doğacak çıkarların farkında olmalıdır.
#AB Bakanı Volkan Bozkır
#Volkan Bozkır
#Yeni Şafak Ankara
#ziyaret
9 yıl önce